prozivka

Nova lica u redovima MNK „Petrinjčica“

PETRINJA – Jučerašnji redovni trening Malonogometnog kluba PETRINJČICA iz Petrinje ipak je imao nešto drugačiji epilog. Sve one prošlotjedne najave i nagađanja sinoć su dobile i svoju konačnu potvrdu. Pred sam početak drugog dijela natjecateljske sezone 2.HMNL – regija Zapad, koja se nastavlja prvenstvenim susretom Petrinjčice i lidera na ljestvici, momčadi Jesenja, koja je zakazana za ponedjeljak, 10.veljače, u 20 sati, u dvorani Srednje škole Petrinja, svima je jasno da redovi domaćina neće izgledati ni približno slični onima iz prvog dijela sezone.

Dosta je novih lica viđeno na sinoćnjem treningu, pod budnom palicom jednog domaćeg dečka, koji sve to pokušava uokviriti u jednu pozitivnu priču o nekom ljepšem petrinjskom futsalu.

Ali, krenimo redom. Priča se zakotrljala prije nekoliko mjeseci razgovorom s predsjednikom i kapetanom zagrebačkog prvoligaša Futsal Dinama, Matijom Đulvatom, s kojim smo, osim dobrih prijateljskih odnosa, željeli ostvariti i nešto više na sportskom i poslovnom planu.

Dogovorili smo se da nam Futsal Dinamo ustupi nekoliko svojih igrača, koji bi nastupima za Petrinjčicu stjecali nogometno iskustvo, te podizali kvalitetu igre Petrinjčice na jednu višu razinu. Tako će u u ponedjeljak u crvenom dresu na parket istrčati vratar Tomislav Hercigonja, mladi reprezentativac Hrvatske i srebrni s prošlog Europskog prvenstva Dominik Cvišić, Danijel Dekanić i Matija Tolić, dok je iz MNK Uspinjača Gimka u naše redove stigao Antun Janeš.

Povjerenje i trenersku zviždaljku u ruke je dobio bivši igrač Petrinjčice Kosta Đukić.

Sve je to sinoć medijski popratio Petrinjski radio i Portal 53.

Riječ podrške jučerašnjem skupu dao je i predsjednik Petrinjskog sportskog saveza Marko Badrić, pohvalivši samu inicijativu sportske suradnje Petrinjčice i Futsal Dinama, te je zaželio puno sreće i sportskog uspjeha u nastavku natjecateljske sezone. Igračima se obratio i predsjednik kluba Zoran Zechner, koji je predstavljanju igrača nazočio sa svojim zamjenikom Antom Majićem, članovima Izvršnog odbora Kristijanom Holsingerom, Antunom Kolarićem i Igorom Zgurićem, te predsjednikom Nadzornog odbora Ivicom Miokovićem.

Na samom kraju nazočnima se obratio predsjednik Futsal Dinama, Matija Đulvat, izrazivši svoje zadovoljstvo i vjeru u nastavak ove nove sportske suradnje, te je s tajnikom Petrinjčice Goranom Oreškovićem predao trenersku zviždaljku Kosti Đukiću, kojom je označio početak treninga, ali i početak jedne nove sportske suradnje Futsal Dinama i Petrinjčice.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.

 

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X