Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
zag-mla

Petrinjska „zelena priča“ u „zelenom Zagorju“

KRAPINA – Nogometaši petrinjske Mladosti, u 13. kolu 3. HNL – Središte, gostovali su u Krapini kod momčadi Zagorca od koje su bili bolji 2:0.

Već od prvih trenutaka utakmice Petrinjci su zagospodarili terenom i u 6. minuti, nakon brze kontre, u preciznoj akciji pred domaćim vratima u kojoj su sudjelovali Abramović, Lihić i Filipović koji je s desne strane naciljao samo vratnicu od koje se lopta odbila u polje. U 16. minuti Petrinjci su imali novu dobru prigodu kada je nakon gužve pred domaćim vratima lopta došla do Lihića koji je s 5-6 metara uputio odličan udarac, ali domaći vratar Sušak nogom je na crti spriječio najgore. U prvom dijelu gosti su priprijetili i u 41. minuti, nakon još jedne kontre, kada je Cerjak dobro pucao s ruba 16-erca, a domaći vratar Sušak uspio je loptu ukrotiti. U tom razdoblju domaći su imali tek nekoliko pokušaja, ali lopta je završavala izvan okvira.

U drugom dijelu domaći su pokušali učiniti nešto više pa su tako u 60. minuti stvorili gužvu i vrlo izglednu prigodu koju su na kraju upropastili zaleđem, ali se zato tri minute kasnije mladi Vojaković odlučio na udarac s ruba kaznenog prostora nakon kojeg je gostujući vratar Jurgan uspio izbaciti loptu izvan igrališta. Na suprotnoj strani, u 73. minuti, za Petrinjce je u prigodu došao i Jandrić kada je nakon visoke „svijeće“ lopta preskočila Suntešića i Jandrić je sam krenuo prema domaćim vratima, ali vratar Sušak se nakon njegovog udarca dobro ispružio i loptu odbio. Finiš susreta donio je još nekoliko uzbuđenja pa su tako u 85. minuti na desnoj strani dupli pas odigrali Vojaković i Turniški, ali Jurgan se nije dao iznenaditi i ukrotio je loptu u svom donjem lijevom kutu. Samo minutu kasnije, u domaćem napadu, lopta je putovala s lijeve na desnu stranu do Turniškog koji je opalio iz prve, ali za nekoliko centimetara neprecizno uz vrata. Nakon toga  Petrinjci su konačno poentirali i naplatili bolju igru kada je u 89. minuti Pavlović izveo slobodni udarac s lijeve strane i ubacio loptu pred domaća vrata gdje je u gužvi lopta došla do Hrnčevića koji ju je ispred crte pospremio u praznu mrežu. Međutim, ni tu nije bio kraj jer je u prvoj minuti sudačke nadoknade, sa sredine domaćeg dijela igrališta, Gajdek iza domaće obrane u prigodu izbacio Hrnčevića koji je, „oči u oči“ sa Sušakom pronašao nebranjeni kut domaćih vrata za konačno slavlje Petrinjaca.

Ostali rezultati su:

MAKSIMIR – VRAPČE 2:2

JARUN – VINOGRADAR 2:1

TRNJE – VRBOVEC 2:1

BISTRA – KURILOVEC 1:2

ŠPANSKO – LUČKO 3:1

HAŠK – DUGO SELO 1:2

PONIKVE – GAJ MAČE 3:2

Trenutni poredak je: 1. VINOGRADAR 28, 2. MLADOST 26, 3. KURILOVEC 25, 4. MAKSIMIR 21, 5. ZAGOREC 20, 6. JARUN 18, 7. LUČKO 18, 8. GAJ MAČE 17, 9. DUGO SELO 16, 10. PONIKVE 16, 11. VRBOVEC 15, 12. BISTRA 14, 13. VRAPČE 14, 14. TRNJE 14, 15. ŠPANSKO 13, 16. HAŠK 11 bodova.

U slijedećem, 14. kolu, u subotu, 23. studenoga, od 13.30 sati, nogometaši petrinjske Mladosti ugostit će momčad Gaja Mače.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X