autocesta0604202227

Plenković o budućoj autocesti: „Radovi će biti gotovi prema planu, to je točno za dvije godine“

SISAK – Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je u Sisačko-moslavačkoj županiji. Najprije je s predstavnicima županije održao sastanak u Poduzetničkom inkubatoru u Sisku gdje su predstavljeni projekti Sisačko-moslavačke županije i Vlade vezano za otklanjanje posljedica potresa i revitalizaciju. Potom je obišao radove na budućem novom mostu preko rijeke Odre na ulasku u Sisak te u konačnici posjetio radove na Autocesti A11, dionici od Lekenika do Siska.

„Cilj našeg današnjeg posjeta je bio prije svega da napravimo jedan rezime brojnih aktivnosti koje provode država, županija i koje se odvijaju na području Sisačko-moslavačke županije, a one idu u dva temeljna pravca, jedna je obnova nakon potresa, drugi je naravno revitalizacija cijelog ovog područja Sisačko-moslavačke županije, posebno Banovine. Stoga smo zadovoljni da smo danas bili na gradilištima dva velika projekta, projekta koje rade Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste“, rekao je uvodno Plenković.

Govoreći o novom Odranskom mostu kazao je kako je to projekt vrijedan 65 milijuna kuna, a isti bi trebao biti gotov idućeg ljeta. „Mi smo sada na dionici između Lekenika i Siska gdje su Hrvatske autoceste voditelj ovog projekta uz izvođače, koji grade 11 kilometara punog profila autoceste koji je kapitalan projekt na temelju odluke naše Vlade odmah nakon potresa da ta buduća žila kucavica i prometa i kretanja ljudi i gospodarskog razvoja i razvitka Sisačko-moslavačkoj županiji, Sisku, Petrinji i Glini, s obzirom da će se napraviti čvor koji će odvojiti jedan dio prometa koji ide sa autoceste prema Petrinji i kasnije prema Glini, da jedan novi život. Ta poruka je izrazito važna kao i obećanje izvođača ovdje da će radovi biti gotovi prema planu, to je točno za dvije godine od danas čime će Sisačko-moslavačka županija i Sisak uz novu regionalnu kartu potpora gdje su sve investicije koje će ići u ovaj dio Hrvatske u bitno povoljnijem tretmanu nego što je to u drugim dijelovima Hrvatske“, dodaje Plenković.

Između ostaloga je kazao kako su se osvrnuli na sve aktivnosti koje se provode u vezi obnove od potresa. „Posebice ulaganja u obrazovnu, zdravstvenu infrastrukturu, kulturnu, socijalnu, kao i obnovu kuća, višestambenih zgrada, obiteljskih kuća, cestovnu infrastrukturu, energetsku infrastrukturu. Zaista je veliki posao već do sada obavljen osobito u zdravstvenoj i obrazovnoj infrastrukturi. Ono što slijedi je daljnje ubrzavanje izgradnje obiteljskih kuća, stanova, višestambenih zgrada, u tijeku su brojni natječaji. Vjerujem da će ovaj današnji posjet, kao i puni angažman svih ministarstava i državnih ureda, pridonijeti da taj proces ubrzamo i da u konačnici iskoristimo sva sredstva koja su nam na raspolaganju, ali ona naravno nisu dovoljna da bi se financirao cijeli proces obnove Banovine nakon zaista velikog potresa koji je pogodio ovaj dio Hrvatske“, dodao je Plenković.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade Boris Milošević, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina,  ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X