Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
ljetnikinonaslov

Počinje ljetno kino Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja

PETRINJA – Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja od ove subote kreće s ljetnim kino projekcijama koje će se održavati na otvorenom, na prostoru Gradskog rukometnog stadiona.

Prva je to kino projekcija u našem gradu nakon potresa u prosincu prošle godine koji je teško oštetio i zgradu Hrvatskog doma. Zahvaljujući požrtvovnosti djelatnika ove ustanove, veći dio kino opreme ipak je „izvučen“ iz oštećene zgrade i spašen.

„Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom nakon dugo vremena, na naše, a vjerujem i veselje naših gledatelja ove subote, 5. lipnja od 21 sat prikazuje film „Holivudska prevara“ s glumačkom „dream team“ postavom: Robertom De Nirom, Morganom Freemanom, Tommyem Lee Jonesom … Riječ je o trileru s elementima komedije. Vjerujem da je kao i svi njihovi filmovi i ovaj vrlo dobar, pa dođite i uvjerite se sami! Ova prva filmska projekcija nakon potresa 29. prosinca prošle godine održat će se na našem Gradskom rukometnom stadionu. Ulaz je slobodan, dakle ulaznice nisu potrebne, neće se naplaćivati. U slučaju lošeg vremena projekcija se neće održati, jer je ne možemo premjestiti negdje drugdje, niti je održati pod kišobranima, nego ćemo to onda odigrati nekom drugom prilikom, ali bitno je da smo krenuli i nadamo se da će se svi zabaviti“, kaže koordinatorica programa Hrvatskog doma, Jasna Crnković.

Ljetne kino projekcije dio su sadržaja koje za ljeto priprema Hrvatski dom.

„Krenuli smo i s našim kazališnim predstavama, krenuli smo i s našom koncertnom sezonom „Petrinja živi glazbu“ i sad smo odlučili, s obzirom na to da se vrijeme poboljšava, da krenemo s našim kinom na otvorenom, na Gradskom rukometnom stadionu. Nadam se da će biti dovoljno lijepog vremena, a ne kao ovo „londonsko“ vrijeme kakvo nas je dosad pratilo. Nastojat ćemo obnoviti i onaj naš ciklus koji je išao subotom dopodne – matineje za djecu, crtani filmovi. Možda uspijemo ostvariti i kakav filmski festival tog starog crtanog filma, da ga djeca upoznaju, da im pokažemo recimo što je „La Linea“ kojeg se oni malo stariji svi dobro sjećaju i slično“, najavila je Crnković.

Podsjećamo još jednom, prva projekcija „ljetnog kina“ POU Hrvatski dom očekuje vas ove subote, 5. lipnja 2021. od 21 sat na Gradskom rukometnom stadionu. Ulaz je slobodan. Posjetitelje se moli da se pridržavaju propisanih epidemioloških preporuka. U slučaju loših vremenskih prilika, kino predstava se otkazuje. Sezonu „ljetnog kina“ ove subote otvara film „Hollywoodska prevara“.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

„Vilenjaci se bude“

STRAŠNIK – Nakon što su svoju „ruku dobrote“ pružili osobama i obiteljima u potrebi, skupina

X