Dan državnosti 2022 (11)

Povodom Dana državnosti u Sisku položeni vijenci i svijeće u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje

SISAK – Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, brojna izaslanstva – obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, predstavnici Županije, policije, branitelja, koordinacije udruga proisteklih iz rata Sisačko-moslavačke županije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i političkih stranaka, polaganjem cvijeća i paljenje svijeća odala su u Sisku počast najzaslužnijima za slobodnu i neovisnu Hrvatsku – poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije predvodio je župan Ivan Celjak koji je podsjetio na važnost današnjeg dana. „Tridesetog svibnja 1990. godine konstituiran prvi demokratski i višestranački Sabor. Hrvatski Sabor je najviše predstavničko i zakonodavno tijelo te ima važnu ulogu u očuvanju hrvatske državnosti. Danas smo se prisjetili hrvatskih branitelja koji su potvrdili državnosti, neovisnost i samostalnost u Domovinskom ratu, a s posebnim pijetetom prisjećamo se poginulih heroja koji su izgubili svoje živote tijekom Domovinskog rata. Hrvatska je danas članica svih važnih međunarodnih i europskih organizacija, članica smo Europske unije, NATO saveza, Ujedinjenih naroda na svemu tome najprije i najviše moramo zahvaliti hrvatskih braniteljima. Čestitam Dan državnosti.“ – kazao je župan.

Obilježavanju je nazočio i Emir Fetibegović, hrvatski branitelj, dragovoljac i satnik u mirovini koji se u prigodi prisjetio tih dana: „To su dani u kojima se već pripremala naša dragovoljačka postrojba koja je formirana nepunih mjeseca dana nakon ovoga. Prisjećamo se danas svih prijatelja, kolega s kojima smo 1991. punim srcem krenuli braniti Domovinu. I tridesetoga, na današnji datum smo i ostvarili tu želju.“ – kazao je Fetibegović.

Molitvu na sisačkom groblju Viktorovac predvodio je vlč. Ivan Faletar, upravitelj Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku. Vijenci i svijeće položeni su i spomenika braniteljima Bošnjacima-muslimanima na Gradskom groblju Viktorovac, te kod spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku.

 • Dan državnosti 2022 (1)
 • Dan državnosti 2022 (2)
 • Dan državnosti 2022 (4)
 • Dan državnosti 2022 (5)
 • Dan državnosti 2022 (6)
 • Dan državnosti 2022 (7)
 • Dan državnosti 2022 (8)
 • Dan državnosti 2022 (9)
 • Dan državnosti 2022 (10)
 • Dan državnosti 2022 (12)
 • Dan državnosti 2022 (15)

 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X