onlinetrznica14042020

Predstavljena On-line tržnica Sisačko-moslavačke županije

SISAK – Na konferenciji za medije predstavljena je On-line tržnica Sisačko-moslavačke županiju koju je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić pustio u rad proteklog tjedna, a sve s ciljem kako bi se na neki način olakšalo poslovanje poljoprivrednim proizvođačima s područja naše županije.

„Na taj način želimo omogućiti da ti proizvođači plasiraju svoje proizvode jer znamo da tržnice nisu do sada radile, sada su djelomično otvorene. Na ovaj način, kroz ovu On-line tržnicu bit će omogućeno poslovanje za te male proizvođače. Želim se zahvaliti tvrtki Maracom koja je besplatno dala ovu platformu On-line tržnice, jedan vrhunski proizvod za našu županiju koja upravlja ovom platformom koja će se i dalje nadopunjavati. Za sada je u On-line tržnici stotinjak proizvoda“, rekao je župan Ivo Žinić.

Ivan Marković iz tvrtke Maracom je istaknuo kako poljoprivredni proizvođači i vlasnici OPG-a ovu platformu mogu koristiti potpuno besplatno. „Platforma je osmišljena da bude jako jednostavno i sa strane kupaca i sa strane proizvođača koji su više-manje tehnički pismeni, i mogu sami upravljati sa svojim proizvodima, cijenama, bilo kakvu administraciju mogu sami odvijati unutar svoje tržnice. Kategorizirali smo u više kategorija proizvode, imamo od napitaka, mliječnih proizvoda, voća, povrća, životinja, prirodne kozmetike, brašno, ocat, znači više kategorija. Svaka od tih kategorija posjeduje dodatne podkategorije“, pojasnio je Marković te dodaje kako će se te kategorije nadopunjavati.

„Planiramo ako vidimo da se neke stvari mogu poboljšati, popraviti i doraditi da to planiramo napraviti. Platformom upravlja županija, mi im dajemo tehničku pomoć. Cijela platforma je zamišljena kao donacija svim proizvođačima unutar županije i tako je besplatno i donirana županiji, pa od strane županije svim ostalim proizvođačima“, rekao je Marković.

Ujedno je pojasnio otkuda ideja za jednu takvu platformu. „Što se tiče naše ideje i same platforme, prvobitno je bila ideja da se pomogne našim proizvođačima dok god su bile zatvorene tržnice, ali su sada donekle otvorili tržnice. Dolazi doba za koje smatram da će se sve više stvari digitalizirati, ići će se dalje u tom smjeru. Zašto onda ne bi jednu takvu platformu imali unutar naše županije da pomognemo i ohrabrimo OPG-ovce i ostale proizvođače“, istaknuo je Marković, koji je na kraju istaknuo kako je princip funkcioniranja platforme, registracije i predaje oglasa vrlo jednostavan.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X