policijauniverzalnagore

Pretragom kuće pronašli mu pušku ručne izrade s glatkom cijevi

PETRINJA – Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, u srijedu 16.listopada po nalogu suda, u Petrinji je obavljena pretraga doma i drugih prostorija kod 38-godišnjeg muškarca te je pronađena i oduzeta puška ručne izrade s glatkom cijevi. Zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, isti će biti kazneno prijavljen, ističu iz Policije.

Također podsjećaju kako je još uvijek u tijeku kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

„Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92“, podsjećaju iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X