Izbornik
zato0511202223

Projektom Top Clean Udruga ZATO evidentirala brojna divlja odlagališta

TOPOLOVAC – Udruga ZATO iz Topolovca od veljače do kraja studenog provodila je projekt Top Clean s ciljem lociranja i uklanjanja divljih odlagališta na područjima katastarskih općina Budaševo-Topolovac i Preloščica. Akciji su se priključili i mještani s područja katastarske općine Crnac.

Tijekom provođenja projekta Udruga je prikupljala fotografije divljih odlagališta te ih, s molbom za njihovo uklanjanje do kraja ove godine, poslala nadležnim službama: Komunalnom redarstvu Grada Siska, Gospodarenju otpada Sisak i Ministarstvu zaštite okoliša.

Fotografije divljih deponija snimljene su na području Šume Brezovica, kod savskog nasipa u Preloščici, na Topolovačkoj zaobilaznici, ispod Mosta Crnac i u Ulici Braće Bobetko.

Udruga će nastaviti s projektom i sljedeće godine. U drugoj fazi projekta Top Clean u planu je postavljanje informativno-edukativnih ploča na lokacijama očišćenih odlagališta te na ulazima u sela uključena u akciju.

 

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X