Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
policijastopnaslov

Prometna policija tijekom vikenda imala pune ruke posla

U petak, 9. travnja, oko 17.45 sati, u Ulici Ratka Djetelića u Hrvatskoj Kostajnici dogodila se prometna nesreća. Do nesreće je došlo kada je 64-godišnji bosanskohercegovački državljanin, upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija, pod utjecajem alkohola od 2,42 promila. On se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, prešao je na suprotnu traku i udario u prometni znak. Nakon toga napustio je mjesto događaja, ali je naknadno pronađen. Protiv 64-godišnjeg vozača, zbog počinjenih prekršaja bit će podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu.

Također u petak, 9. travnja, oko 21 sat, na raskrižju trga Đure Szabe, Osječke ulice i Ulice kralja Tomislava u Novskoj, 51-godišnjak je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te se nije zaustavio na zvučne i svjetlosne znakove službenog vozila. Ubrzo je zaustavljen, odbio je alkotestiranje, a za vrijeme postupanja vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike. Uhićen je i zbog počinjenih prekršaja doveden na nadležni Općinski sud koji ga je kaznio kaznom zatvora u trajanju od osam dana, novčanom kaznom u iznosu od 6500 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci.

U subotu, 10. travnja oko 18.40 sati, u Ulici Marijana Cvetkovića u Sisku, policijski su službenici zatekli 34-godišnjaka s područja Siska koji je bez položenog vozačkog ispita, upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom bez zaštitne kacige. Uhićen je i sljedećeg dana doveden nadležnom Općinskom sudu.

Također u subotu, 10. travnja, oko 23 sata u mjestu Banova Jaruga, na području Kutine, zaustavljeno je osobno vozilo kutinskih registracija kojim je upravljao 26 godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Kako se radilo o ponavljaču prekršaja, tj. o recidivistu, uhićen je i sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda koji ga je kaznio kaznom zatvora u trajanju od 15 dana te mu izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca nakon stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

U nedjelju, 11. travnja, oko 14.30 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac zaustavljen je osobni automobil marke Mercedes njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je iz smjera Lipovca brzinom od 221 km/h, upravljao 41-godišnji njemački državljanin. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 5000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana, izvijestila je danas Policijska uprava sisačko-moslavačka.

 

 

 

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X