Izbornik
rk petrinja

RK „Petrinja“ ima novo čelništvo

PETRINJA – Članovi Rukometnog kluba „Petrinja“ održali su Redovnu i Izvanrednu izbornu Skupštinu kluba.

Na Skupštini je usvojen novi Statut kluba koji je usklađen sa svim zakonskim okvirima o upravljanju sportskim objektima, jer Rukometni klub „Petrinja“ od siječnja 2022. godine i završetka izgradnje sportskog balona na Gradskom rukometnom stadionu vodi i upravlja novim sportskim sadržajem u gradu.

Također na Skupštini su se osvrnuli na rad u protekloj godini, tako je tajnik kluba Slaven Kadečka naglasio kako je protekla godina bila jedna od najtežih godina rada u zadnjem desetljeću, jer osim što nisu imali uvjete za treniranje tijekom cijele 2021. godine uspijevali su održati sve dobne generacije, njih šest, na okupu. U jesenskom dijelu prvenstva odigrali su 68 gostujućih utakmica u svim kategorijama, jer nisu imali dvoranu u Petrinji za odigravanje domaćinskih utakmica, trenirali su u okruženju Petrinje (Glina, Sisak, Topusko, Jabukovac) i istovremeno radili na izgradnji sportskog balona koji je krenuo radom u siječnju 2022. godine.

„Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli da prebrodimo teška vremena koja su nadamo se iza nas. Trenutno u pogonu imamo 118 igrača koji redovno treniraju u sklopu Sportskog balona i dvorane OŠ Mate Lovraka. U istom razdoblju odradili smo i projekt „Loptom kroz zajednicu“ financiran od strane Europske unije u sklopu kojeg je više od 60 djece iz Jabukovca, Mošćenice, Gore i Petrinje sudjelovalo u aktivnostima projekta.“ – kazao je Kadečka.

Predsjednik Goran Pešut istaknuo je kako je klub stabilan i da u narednom razdoblju može još dodatno rasti.

Na Skupštini je došlo i do promjene u upravljačkom dijelu i za predsjednika kluba, u naredne četiri godine, izabran je dosadašnji tajnik, Slaven Kadečka, a za sportskog direktora Denis Nenadić, trenutno kapetan seniorske momčadi s velikim igračkim iskustvom.

Denis Nenadić je istaknuo kako mu je čast biti dijelom kluba i od povratka u klub prije nekoliko sezona vidi da klub radi na razvoju sporta u svim aspektima, te se stoga odlučio priključiti i stručnom timu kako bi pomogao iskustvom koje je stekao do sada. Nakon što su seniori ove sezone osigurali ostanak u 2.HRL-Sjever već kreću planovima za narednu sezonu.

Dosadašnji potpredsjednik Damir Nenadić pozdravio je odluke Skupštine, jer klub se razvija i potrebno je brzo reagirati u funkcioniranju kluba koji je svojim radom primjer, posebice nakon što su doslovno više od godine dana radili bez dvorane. Sretan je što će i dalje ostati dijelom uspješnog sportskog kolektiva koji radi na svim društvenim segmentima.

Dosadašnji predsjednik, Goran Pešut, istaknuo je kako ne odlazi iz kluba već ostaje kao podrška uz rad seniorske momčadi na poziciji tehnika, te nastavlja potporom u radu i bit će uz momčad i nadalje.

Na kraju, novi predsjednik RK „Petrinja“, Slaven Kadečka, zahvalio je svim Skupštinarima na podršci i istaknuo kako klub ima već mnogo novih projekata u planu za razvoj rukometa u Petrinji i da se ne smiju sada uspavati i opustiti već nastaviti raditi kao i do sada.

Novo vodstvo postavilo si je za cilj povećati konkurentnost seniorske momčadi i unaprjeđenje rada u svim mlađim dobnim kategorijama, kao i rad kluba u svim društvenim segmentima.

Skupština je sve prijedloge prihvatila jednoglasno.

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X