hitnavozila19smz

Sedam novih vozila Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije

SISAK – Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije bogatiji je za sedam novih vozila koje je nabavila Sisačko-moslavačka županija. Ravnatelj Zavoda dr.Tomislav Fabijanić ističe kako će im nova vozila puno pomoći.

„Ona ne samo da će pomoći, nego to je naše osnovno sredstvo. Mi možemo imati defibrilatore, respiratore, svu moguću medicinsku opremu, ali ako nemamo auto s kojim ćemo doći na mjesto događaja i doći pacijentu, onda smo nemoćni. Ovo je jedno osnovno naše radno sredstvo bez kojeg ne možemo funkcionirati“, rekao je Fabijanić.

Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije obavlja djelatnost hitne medicine i sanitetskog prijevoza u deset ispostava na području cijele naše županije. „Mi imamo dosta veliki broj pacijenata godišnje koje prevozimo, velika je udaljenost između naših dijelova i za razliku od drugih županija, mi prelazimo jako veliki broj kilometara. I zato vrlo često ustvari moramo mijenjati i aute jer oni prelaze dopuštene norme koje je projektirao Hrvatski zavod za hitnu medicinu, mi to moramo ispuniti. S ovim opet se vraćamo i ispunjavamo sve te norme, dolazimo u onaj europski standard i mislim da će od toga imati, siguran sam, koristi svi naši korisnici usluga, odnosno svi stanovnici Sisačko-moslavačke županije“, rekao je Fabijanić.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je podsjetio kako je županija do sada nabavila 10 vozila, a u ovoj isporuci je novih sedam vozila za potrebe djelatnosti hitne medicine. Smatra kako je to veliki doprinos kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti građana na području naše županije.

„Ova vozila idu na teren u naše ispostave u Novsku, Kutinu, Glinu, Petrinju i ostala mjesta gdje imamo timove T1. Vrijednost ovih vozila je 2,1 milijun kuna i vjerujem da ćemo na taj način naš vozni park dodatno poboljšati, poboljšati i kvalitetu hitne službe, brži mogući transport naših stanovnika kojima je hitna služba potrebna. Moram ovdje naglasiti da je naša županija velika, imamo raspršena naselja, posebice u ruralnim područjima i doista je potreban ovako jedan dobar vozni park. Potrudili smo se i vjerujem da ćemo i u narednim godinama obnavljati, ali ne samo to, želimo i imamo kvalitetne mlade liječnike, mlado osoblje, medicinske tehničare i sestre, vozače, sve smo to napravili kako bi imali jednaku hitnu službu kao i u nekim većim mjestima“, rekao je Žinić.

Nakon primopredaje vozila, ista je blagoslovio Marko Karača, župnik Katedralne župe Uzvišenja Svetog Križa u Sisku, a potom je održana i kratka prezentacija o radu Zavoda u prvih devet mjeseci ove godine.

Tako je Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije u prvih devet mjeseci ove godine imao 12 692 intervencije, od čega trećina intervencija otpada na Sisak. U prosjeku je timu hitne medicinske pomoći trebalo 13 minuta do dolaska na mjesto intervencije, a u prosjeku su u prvih devet mjeseci ove godine prošli gotovo 33 tisuće kilometara.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X