Izbornik
gim060920217

Županija iselila, Gimnazija Sisak uselila u svoje privremene prostorije u Rimskoj 28

SISAK – Zgrada u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije u Rimskoj 28 u Sisku predana je danas na upravljanje sisačkoj Gimnaziji. Sporazum o korištenju poslovnog prostora i opreme potpisali su danas župan Ivan Celjak te ravnatelj sisačke Gimnazije Božidar Dujmić.

„Od danas naše sisačke Gimnazijalke i sisački Gimnazijalci kreću na nastavu u objektu u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije. Ovaj objekt smo prenamijenili za potrebe Gimnazije Sisak. U ovoj zgradi su donedavno bili županijski uredi, uključujući i Ured župana. Kada smo krenuli u razgovore o prenamjeni ovog objekta za potrebe Gimnazije, bilo je rečeno da je ovo moguće prenamijeniti, ali do veljače iduće godine. Međutim, požurili smo čitav postupak, od izrade projektne dokumentacije, dobivanja suglasnosti javno-pravnih tijela, pa sve do izvođenja radova. Uspjeli smo prenamijeniti ovaj objekt na naše zadovoljstvo do početka školske godine“, rekao je uvodno župan Celjak te poručuje kako nam učenici moraju biti na prvom mjestu.

„U ovoj školskoj godini u Gimnaziju je upisano 372 učenika, iako je moguće da do održavanja sjednice Nastavničkog vijeća taj broj bude promijenjen. Ovaj objekt ima 10 velikih učionica plus dvije manje učionice za održavanje jezičke nastave, imamo osiguran prostor za ravnatelja i djelatnika Gimnazije kojih je ukupno 51. Osigurana je zbornica. Što se tiče matične zgrade Gimnazije, izradili smo elaborat o postojećem stanju građevinske konstrukcije, koji je pokazao da je potrebna cjelovita obnova treće razine u iznosu od 25,7 milijuna kuna. Trenutno smo pokrenuli postupak javne nabave za izradu projektne dokumentacije, za izradu glavnog projekta obnove“, dodaje Celjak.

Zadovoljstvo potpisivanjem ovog Sporazuma izrazio je ravnatelj sisačke Gimnazije Božidar Dujmić. „Ovom organizacijom izmještanja dijela Županijske uprave omogućeno nam je nakon šest mjeseci, odnosno nakon potresa koji je bio 29.prosinca da organiziramo nastavu uživo. Svim učenici ovom organizacijom mogu imati nastavu uživo. Do sada smo išli, drugo polugodište prošle školske godine i Strukovna škola i Gimnazija Sisak išli smo mješoviti D model, dva tjedna smo imali uživo, dva tjedna online. Ponavljam, sada je i za Strukovnu školu omogućeno da cijelo vrijeme ide uživo, a i za našu školu. Hvala u ime svih učenika i nastavnika Gimnazije Sisak“, rekao je Dujmić.

Sisačka Gimnazija tako se smjestila na prostoru ukupne površine 650 kvadratnih metara. Prostor u Rimskoj 28 sastoji se od 10 velikih učionica za 20 razrednih odjela, učenika upisani u tri smjera : jezičnu, opću i prirodoslovno-matematičku Gimnaziju. Ured Županijske uprave je tako izmješten u staroj zgradi takozvane bivše Komande.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X