Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
IMG_7154_edited_by Vanja

Stižu novi vodiči za obnovu nakon potresa

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine izradilo je nove vodiče za obnovu građevina nakon potresa koji sadrže osnovne informacije za građane o načinu podnošenja zahtjeva za uklanjanje i obnovu zgrada oštećenih u razornim potresima 22. ožujka te 28. i 29. prosinca 2020., kao i za gradnju zamjenskih obiteljskih kuća.

„Ovi vodiči još su jedan način kojim našim građanima želimo maksimalno pomoći u predstojećem procesu obnove te im olakšati odluke koje će morati i sami donositi u vezi svojih nekretnina koje su oštećene u nekom od razornih potresa koji su nas pogodili u proteklih godinu dana“, ističe ministar Darko Horvat.

Dodaje i kako su od jučer otvorena vrata Informativnog centra „Obnova“ u Zagrebu, na adresi Ulica kneza Mislava 2, u kojem građani na jednom mjestu također mogu dobiti sve potrebne informacije te predati i sam zahtjev za obnovu. U tome će im svakog radnog dana od 9-17 sati te subotom od 8-13 sati na usluzi biti službenici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, te djelatnici Fonda za obnovu, Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, kao i Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Što se tiče samih vodiča, u njima su jasno navedena sva prava koja građani mogu ostvariti u skladu s oznakom koju su za njihovu zgradu ili kuću odredili statičari, zatim su navedeni konkretni koraci u postupku od predaje zahtjeva do početka konkretnih radova, a dani su i odgovori na najčešća pitanja s kojima se građani susreću u pripremi za obnovu.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X