skolauniverzalna

Sve petrinjske škole u štrajku

PETRINJA – Nakon što su propali pregovori prosvjetnih sindikata i Vlade oko povećanje plaće za 6,11 posto, od danas je u svim školama u Hrvatskoj štrajk. Stoga smo odlučili provjeriti kakvo je stanje u petrinjskim školama.

Ravnatelj Prve osnovne škole Petrinja Robert Groza ističe kako 90 posto zaposlenika štrajka, od 57 zaposlenih. Dodaje kako je škola organizirala primjereni odgojno-obrazovni rad s učenicima koji su danas ipak došli u školu. Također dodaje da za sve ostale informacije roditelji mogu slobodno kontaktirati školu na broj telefona 526-855, ili putem elektroničke pošte na [email protected]

Ravnateljica Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Petrinja Ruža Novaković nam je kazala kako od 85 zaposlenika, njih 75 je u štrajku. Pritom je napomenula kako šest učitelja Odjela učenika s teškoćama u razvoju ne štrajkaju, iako podržavaju isti. Također nam je u telefonskom razgovoru istaknula kako je na nastavu došao 31 učenik, svi su zbrinuti te je za njih organiziran program, kao što su im osigurani obroci. Dodaje kako će ti učenici boraviti u njihovom Produženom boravku.

Ravnateljica Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja Ankica Krnjajić Magdić nam je u telefonskom razgovoru potvrdila kako od 62 zaposlenika, njih 33 je u štrajku. Na nastavu je došlo pet učenika u matičnoj školi te jedan učenik u Područnoj školi te je za njih organiziran odgojno-obrazovni program, kao i prehrana. Također je dodala kako i roditelji podržavaju ovaj štrajk jer nisu poslali svoju djecu na nastavu.

Ravnateljica Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora Valentina Vujnović nam je potvrdila kako većina od 32 zaposlenika škole štrajka, te dodaje kako nitko od učenika nije došao na nastavu.

Ravnateljica Osnovne škole Jabukovac Jadranka Novak nam je u telefonskom razgovoru potvrdila kako su svi djelatnici škole u štrajku, preciznije 31 zaposlenik. Iako su sva djeca došla u školu, Novak poručuje kako je za njih osiguran program, kao i prehrana tijekom njihova boravka u školi.

Milan Orlić, ravnatelj Srednje škole Petrinja nam je u telefonskom razgovoru izjavio kako je u štrajku oko 85 posto zaposelnika škole, od 63 zaposlena djelatnika. Napominje kako će za pojedine učenike, ovisno o predmetima, biti normalno održano tri do pet nastavnih sati, a ostali učenici su pušteni svojim kućama.

Foto:Ilustracija

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X