Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
tzgpnemec16049

Turistička zajednica Grada Petrinje u novim prostorijama u Nemecovoj 15

PETRINJA – Zgrada Turističke zajednice Grada Petrinje na Trgu dr.Franje Tuđmana nakon potresa koji je pogodio naše područje krajem prošle godine, više nije upotrebljiva. Iako su ostali bez prostora za rad, djelatnici naše Turističke zajednice radili su iz svojih domova, a sada su svoj Ured smjestili na novoj adresi, u Ulici dr.Josipa Nemeca 15.

Ivanka Držaj, direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje poručuje kako nastavljaju sa svojim aktivnostima. „Puno toga smo uspjeli spasiti iz naših nekadašnjih prostorija zahvaljujući HGSS-u i gospodinu Branimiru Bešliću. Glavninu stvari smo spasili što se tiče dokumentacije, naših knjiga, priznanja i slika koje i sada ukrašavaju naš prostor. Naknadno smo uspjeli spasiti i dio namještaja. To je bila zahtjevnija i opasnija akcija, ali ovaj namještaj kojeg imamo sada u novim prostorijama je iz našeg starog ureda“, rekla je Držaj.

Dodaje kako su pomoć dobili i od Hrvatske turističke zajednice, kao i od brojnih Turističkih zajednica iz svih dijelova Hrvatske, što im je svakako poticaj za novi početak. „Važno je da se mi počnemo stabilizirati, odnosno normalizirati. Čim smo u ovako jednom ugodnom prostoru, uvjeti su povoljni, da nam je lakše raditi, lakše je otpuštati silne stresove koje smo svi proživljavali. Nema nam druge nego se prilagođavati. To smo naučili kroz život. Svjesni smo da je promjena neminovnost i da se moramo prilagođavati“, dodaje Držaj.

Istaknula je kako su nakon potresa radili na prikupljanju podataka o štetama nakon potresa. „Mi smo pružili podršku našim dionicima, informirali smo se i pitali smo ih kako su prošli, prikupili smo podatke kakva su oštećenja na smještajnim objektima. Ono što je znakovito, svi naši dionici unatoč stradanjima i tegobama, imaju novi impuls, novu nadu, svi misle ponovno uspostaviti svoje objekte, već i unaprijediti svoju ponudu, obogatiti ju. Meni je srce veliko jer nitko od njih nije odustao i rekao neću više raditi, idem dalje negdje drugdje, nego su svi veliko srca počeli obnavljati svatko na svom području samostalno“, rekla nam je Držaj.

Planova za dalje je, kaže Držaj, puno, no sve ovisi o epidemiološkoj situaciji. „Osim toga obrađujemo podatke o kulturno-povijesnim znamenitostima koje smo mi započeli kroz našu muzealizaciju, sada to planiramo malo opširnije. Radimo i na brošuri Petrinja u potresu. Svima će nama biti dobro da našim gostima izvana možemo pokazati kako smo prošli i što smo prošli. Također planiramo i programe, ukoliko nam to situacija dozvoli po pitanju COVID-a i kako će se to sve razvijati. Toplo se nadamo da ćemo barem nešto u sklopu Ljeta u Petrinji moći realizirati. Tu nam sada sve ovisi i o obnovi Gradskog kupališta, da to profunkcionira i da se tu možemo nalaziti i malo opustiti i kreirati tu jednu ljetnu ponudu“, otkrila nam je Držaj.

Između ostaloga,Turistička zajednica Grada Petrinje ove godine slavi 25 godina postojanja. Tada su s radom započeli nakon ratnih strahota, a sada ponovno kreću ispočetka, nakon prirodne katastrofe koja je zadesila naše područje.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X