Izbornik
SAMSUNG CSC

U sinoćnjem nevremenu uništena prva zamjenska obiteljska kuća na području SMŽ

Gradilište prve zamjenske obiteljske kuće, koju radi država na području Sisačko-moslavačke županije, nakon sinoćnje kiše u potpunosti je uništeno u nevremenu. Nadzorni inženjer je rekao da će se sve morati popravljati i skidati, a pitanje je u kakvom je stanju drvena konstrukcija, piše danas HRT.

Olujno nevrijeme praćeno kišom, tučom i vjetrom zahvatilo je jučer, 2. lipnja 2022. u večernjim satima dijelove Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije te Grad Zagreb.

Zbog olujnog nevremena koje je započelo oko 22:30 sati i trajalo do ponoći na području Sisačko – Moslavačke županije Županijski centar 112 Sisak zaprimljeno je više dojava iz gradova Siska, Petrinje i Kutine o poplavama u stambenim objektima i na prometnicama. U naseljima Joševica, Maja i Dvorišće stabla su se srušila na prometnice, a u Dvorišću i betonski stup Elektre. U mjestu Orleković na promenicu D36 srušio se bor. Na intervencije su izašle komunalne službe, vatrogasci JVP Sisak, JVP Petrinja, dobrovoljna vatrogasna društva, komunalne službe te timovi HEP-a, Cesta Sisak i nadležnih policijskih postaja.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice izvijestili su kako je u Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježena 21 tehnička vatrogasna intervencija prouzročena posljedicama jakog nevremena praćenog jakom kišom i vjetrom. Na intervencijama je bilo kumulativno angažirano oko 70 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila, a vatrogasci su radili na uklanjanju stabla i granja na prometnicama, sanaciji krovišta kuće, ispumpavanju podruma, poslovnih prostora i kuća.

 

Izvor: HRT

Foto: arhiva Portala 53

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X