Izbornik
Industrijsko-obrtnička škola Sisak

U srednjim školama naše županije u jesenskom upisnom roku slobodna 302 mjesta

SISAK – Nakon ljetnog upisnog roka, tijekom mjeseca kolovoza, točnije 20.kolovoza, počinju prijave za jesenski upisnik rok. Budućim srednjoškolcima preostala su još 302 slobodna mjesta u srednjim školama naše Sisačko-moslavačke županije, pokazuju to podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja o okvirnom broju slobodnih mjesta za jesenski upisni rok.

U sisačkoj Gimnaziji slobodno je 13 mjesta u Jezičnoj gimnaziji, 12 mjesta u Općoj gimnaziji te 9 mjesta u Prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji. Industrijsko-obrtnička škola u Sisku je u potrazi za jednim autolimarom te dva bravara dok Srednja škola Glina traži još 14 ekonomista i jednog elektromehaničara.

U Srednjoj školi Ivana Trnskog u Hrvatskoj Kostajnici ostalo je 13 slobodnih mjesta za smjer ekonomist, 13 slobodnih mjesta za smjer opća gimnazija, 15 slobodnih mjesta za smjer stolar te 12 slobodnih mjesta za smjer šumarski tehničar. Srednja škola Novska traži još 9 bravara, jednog prodavača, šest stolara i jednog vodoinstalatera.

Srednja škola Petrinja je tako u jesenskom roku u potrazi za pet cvjećara, 10 mesara, četiri srednjoškolca za Opću gimnaziju, četiri pomoćna voćara-vinogradara-vinara te 17 prehrambenih tehničara. U odnosu na lani, u našoj Srednjoj školi manje je slobodnih mjesta, a u šest razrednih odjela u ljetnom upisnom roku na raspolaganju je bilo 106 mjesta.

Srednja škola Topusko je u potrazi za još pet automehaničara, pet instalatera kućnih instalacija, četiri konobara, četiri slastičara te pet turističko-hotelijerskih komercijalista. U Srednjoj školi Viktorovac u Sisku slobodno je 11 mjesta za smjer konobar te 10 mjesta za smjer prodavač. U Strukovnoj školi u Sisku traže još dva krojača, tri pomoćna cvjećara, jednog pomoćnog krojača, dva pomoćna pekara i dva pomoćna stolara kao i jednog stolara. U Tehničkoj školi u Sisku ostalo je još 11 slobodnih mjesta, sedam za smjer ekološki tehničar te četiri mjesta za smjer tehničara za elektroniku. U Glazbenim školama Frana Lhotke u Sisku i Glazbenoj školi Novska preostalo je 58 slobodnih mjesta.

Prijave obrazovnih programa u jesenskom roku završit će 25. kolovoza, kada će i započeti ispis prijavnica, dok će dan kasnije, 27. kolovoza biti objavljene konačne ljestvice poretka.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X