Izbornik
20191125_180526turski

„Učimo turski kroz igru“

PETRINJA – „Učimo turski kroz igru“ naziv je tečaja turkog jezika koji će biti održavan u prostorijama Društva naša djeca Petrinja. Turski će podučavati izvorni govornik EVS volonter u Udruzi IKS Orhan Beratoğlu. Više o suradnji DND-a Petrinja i IKS-a rekla nam je Lea Kizilkaya volonterka u DND-u Petrinja:

„Zamislili smo zajedno ovaj projekt da ga realiziramo u ovim zimskim mjesecima da ne budu igraonice radi igre, već da djeca nešto i nauče.“

Lea dodaje kako turski nije lagan za naučiti jer ima drugačiju sintaksu od hrvatskog, ali je olakotna okolnost što u hrvatskom postoji oko pet tisuća turcizama pa su nam neke riječi poznate.  Na prvom susretu djeca su naučila više o crnom čaju, napitku kojeg u turskoj piju češće od poznate turske kave. Tečaj će se kroz tri mjeseca održavati ponedjeljkom u prostorijama DND-a Petrinja.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X