Izbornik
dvorananova05052022

Upravljanje novom dvoranom preuzela tvrtka Poslovne zone

PETRINJA – Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje vijećnici su raspravljali o prijedlog Odluke o dodjeli na upravljanje zgrade školske sportske dvorane trgovačkom društvu Poslovne zone Petrinja, o čemu je više rekla Zlata Jajčinović, privremena pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i imovinu.

„Sa dvoranom koja je izgrađena i koja je bila projekt sufinanciran sredstvima EU i Grada Petrinje treba staviti u funkciju na način da dvorana bude na korištenje i da ostvari svoje ciljeve koje smo mi prilikom prijave projekta zadali. Vidi se da smo predložili da se upravljanje dvoranom da na upravljanje 10 godina bez naknade, da će Poslovne zone upravljati tim objektom u ime Grada, nema prijenosa vlasništva, znači čisto upravljanje nekretninom da ona bude u funkciji i na korist svih za koje je dvorana izgrađena“, rekla je Jajčinović.

Vijećnica Luca Gašpar Šako je postavila pitanje koliko je u konačnici dvorana koštala, koliko je korekcija odnosno penala do sada plaćeno te koliko je potpisano aneksa ugovora za radove, kao što je pitala tko je radio nabavu. Više je pokušao odgovoriti pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne djelatnosti Ivan Begić.

„Nabavu je radio odvjetnički ured iz Zagreba 2019.godine. Taj ugovor s izvođačem radova je imao nekoliko dodataka. Dodatni radovi su bili samo na temeljima 2020.godine. To je poskupilo radove za tri milijuna kuna. Dobili smo prije nekoliko dana od SAFU-a obavijest o utvrđenim nepravilnostima prilikom izvođenja radova gdje su taksativno nabrojali koje stvari odstupaju od ugovorenog troškovnika. Tu ima manjih stavki, no najznačajnija stavka je na asfaltu gdje su utvrdili da je tamo na asfaltiranoj površini ugrađen asfalt slabije kvalitete od onoga koji je bio predviđen ugovorom i da je tu Grad oštećen za 600 tisuća kuna. To je netko potvrdio, pratio, netko je svojim potpisom ovjerio da je ugrađen skuplji i kvalitetniji asfalt. Poduzet ćemo pravne korake protiv odgovornih osoba, tu je postojao i izvođač prije svega i nadzor, a također postojali su i drugi sudionici u tom projektu“, rekao je Begić.

Vijećnik Nenad Radošević je pitao jesu li Poslovne zone spremne i kapacitirane da mogu voditi jedan ovakav ozbiljan objekt te smatra kako bi paralelno trebalo pokrenuti postupak restrukturiranja i osnaživanja Poslovnih zona. Dotaknuo se i problema prokišnjavanja u novoj dvorani, na što je pročelnik Begić odgovorio :

„Dogodilo se to da je kroz ventilacijsku rešetku, ventilacijski sustav prilikom jake kiše ušlo vode zbog nepravilno postavljene ulazne rešetke. Obavijestili smo izvođača koji je dao višegodišnje jamstvo za izvedene radove i on je onda otklonio taj nedostatak. U svakom slučaju mi imamo bankovnu garanciju na 3,8 milijuna kuna na rok od pet godina. Svaki nedostatak je izvođač za sada otklanjao“, rekao je Begić.

U konačnici je ovaj prijedlog Odluke podržan sa 18 glasova za te dva suzdržana.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X