Izbornik
NASLOVNA HVZ

Vatrogasci: I blagdanske dekoracije mogu izazvati požar

Tijekom adventskog razdoblja povećava se opasnost od izbijanja požara zbog neopreznog korištenja blagdanskih dekoracija i neodgovornog odlaganja pepela, upozorili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice te uputili nekoliko savjeta za prevenciju požara.

Suha božićna drvca i razne plastične dekoracije lako gore stoga građanima savjetuju da ne ostavljaju upaljene svijeće bez nadzora, ne koriste neispravnu božićnu rasvjetu i ne pale prskalice na božićnom drvcu.

Razdoblje Adventa poklapa se sa sezonom grijanja, a do požara može doći i zbog neodgovornog ponašanja kod odlaganja pepela. Naime, žar iz pepela i do 24 sata nakon odlaganja predstavlja potencijalni izvor zapaljenja.

Bez obzira na niske temperature, ako je suho vrijeme, vrući pepeo u dodiru s lakogorivim tvarima poput kartonske ambalaže, raznog otpadnog papira i slično, postaje opasan uzročnik požara. Iz HVZ-a u priopćenju podsjećaju i kako u slučaju požara treba nazvati broj 193 ili Centar 112.

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X