Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
kuljanacgv37

Vrtić u Češkom selu predan na korištenje Dječjem vrtiću Petrinjčica

PETRINJA – Na prošloj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća vijećnici su raspravljali o prijedlogu Odluke o davanju na upravljanje komunalnih vodnih građevina u vlasništvu Grada Petrinje u Poslovnoj zoni Mošćenica-Poljana, o čemu je više rekao Zdravko Kuljanac, pročelnik Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu i imovinsko-pravne poslove.

„Ključ donošenja ovakve Odluke o davanju na upravljanje, vodovodnom i hidrantskom mrežom, fekalnom kanalizacijom, oborinskom kanalizacijom i uređajem za pročišćavanje otpadnih voda u Poslovnoj zoni Mošćenica-Poljana su ustvari ovi uvjeti natječaja kojim je Grad Petrinja u Intervencijski plan prijavio izgradnju Poslovne zone Mošćenica-Poljana, gdje je ključno da kod učinkovitog korištenja sredstava da u razdoblju od pet godina od završnog plaćanja, rezultati projekta ne podliježu sljedećim situacijama, od kojih je ova najvažnija:promjena vlasništva nad predmetnom infrastrukturom. Po Zakonu o vodama te će građevine doći na kraju u vlasništvo Privrede, ali pet godina ne mogu od završnog plaćanja i to je jedini razlog zašto se takva Odluka donosi. Zašto na Gradskom vijeću? Zato što je vrijednost te komunalne infrastrukture, odnosno tih komunalnih vodnih građevina osam milijuna kuna. Prelazi cenzus po kojem gradonačelnik može samostalno odlučivati“, pojasnio je Kuljanac. Navedeni prijedlog Odluke je usvojen jednoglasno.

Vijećnici su također raspravljali i o zaključku o utvrđivanju Prijedloga Odluke o davanju na upravljanje i korištenje nekretnine u vlasništvu Grada Petrinje u Petrinji u Sisačkoj ulici 87, o čemu je više rekao Ante Marić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu.

„Tek 9.srpnja je dobivena uporabna dozvola i možemo dalje postupati sa davanjem na korištenje i upravljanje zgrade u Sisačkoj ulici 87, radi se o Dječjem vrtiću u Češkom selu. Prijedlog je da se ta zgrada da na korištenje Dječjem vrtiću, obzirom da oni moraju ishoditi posebne dozvole za minimalne tehničke uvjete do stavljanja u funkciju, a kako bi mogli što hitnije staviti u funkciju taj objekt, potrebno je donijeti ovu odluku o davanju na korištenje ovog objekta Dječjem vrtiću. Kasnije će se ugovorom između Grada i Dječjeg vrtića definirati detalji i predviđeno je da se određene prostorije u toj zgradi ostave na korištenje Mjesnom odboru Češko selo, ali obzirom da sada nije izvršeno etažiranje, ne možemo dijeliti nego moramo dati ukupno objekt na korištenje kako bi se za ukupni objekt mogla dobiti dozvola za stavljanje u funkciju Dječjeg vrtića“, pojasnio je Marić te podsjeća kako je i ovaj projekt išao iz Intervencijskog plana te je vrijedan 8,2 milijuna kuna, zbog čega je potreban odluka Gradskog vijeća. U konačnici je navedeni prijedlog usvojen jednoglasno.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X