Izbornik
Ministarstvo-kulture-i-medija-logo

Za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture odobreno 7,5 milijuna eura

Na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za ovu godinu za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture pristiglo je 560 prijava od kojih je odobreno 279 programa s financiranjem u ukupnom iznosu od 7,5 milijuna eura. – izvijestilo je Ministarstvo medija i kulture.

Za gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture će tako u 2023. godini biti podržano: 16 programa digitalizacije i opremanje kinoprikazivačke infrastrukture u ukupnom iznosu od 619,8 tisuća eura, 82 programa gradnje i rekonstrukcije kulturne infrastrukture te prilagodbe kulturne infrastrukture za pristup osobama s invaliditetom i djeci i mladima s teškoćama u razvoju s iznosom od 4,6 milijuna eura, 91 programa nabave informatičke opreme u iznosu od 213,2 tisuća eura te 90 programa opremanja za koje je odobreno 2 milijuna eura.

Među odobrenim programima je i nekoliko njih s područja naše županije:

Domu kulture “Kristalna kocka vedrine”, za sanaciju i adaptaciju sanitarnih čvorova Kazališta 21 odobreno je 26.500 eura.

Gradskoj galeriji Striegl, za nabavu informatičke opreme, 1.300 eura.

Gradskom muzeju Sisak, za prilagodbu i izgradnju sanitarnog čvora za sve kategorije posjetitelja, 7.900 eura te za opremanje radionice i stalnog postava Zbirke Kraker informatičkom opremom – 650 eura.

Među odobrenim programima su i onaj Grada Novske za rekonstrukciju i dogradnju postojeće zgrade hotela Knopp, ali i programi Muzeja Moslavine Kutina, Knjižnice i čitaonice Dvor te Narodnih knjižnica i čitaonica iz Hrvatske Dubice, Jasenovca i Lipovljana.

Sve odobrene programe po ovom Pozivu možete pronaći na POVEZNICI.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X