Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
potres0301202084

Zaprimljen 6241 zahtjev za obnovom, u Petrinji 2283 zahtjeva

PETRINJA – Prema podacima Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području naše županije, s jučerašnjim danom na naše područje su dopremljena tri kontejnera, od čega jedan u Glinu, jedan u Petrinju i jedan u Donje Kukuruzare.

Do sada je prikupljeno 515 zahtjeva za uklanjanje objekata na području pogođeno potresom, dok je u uredima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine do sada zaprimljen 6241 zahtjev za obnovom, od čega u Petrinji 2283, jučer 17 zahtjeva.

Tijekom jučerašnjeg dana na našem području bio je angažiran 21 vatrogasac s osam vatrogasnih vozila. Odradili su sveukupno pet intervencija uklanjanja oštećenih dimnjaka, kao što su radili na sanaciji krovišta i izvide po dojavama. Petrinjski vatrogasci su između ostaloga sudjelovali u sanaciji krovišta crkve u Hrvatskom Čuntiću.

Na terenu je bilo angažirano 107 djelatnika i volontera Hrvatskog Crvenog križa koji su podijelili 2,44 tone hrane, 2223 litre vode, 4264 topla obroka. Također su pružili 121 uslugu psihosocijalne pomoći te su radili na čišćenju bunara na dvije lokacije.

U Vojarni pukovnik Predrag Matanović smješteno je 28 civilnih osoba s područja pogođenog potresom.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X