Share on facebook
Share on twitter
veterani270320

Udruga ratnih veterana-veterana Domovinskog rata organizirala još jednu akciju podjele paketa

PETRINJA – Udruga ratnih veterana – veterana Domovinskog rata grada Petrinje organizirala je kod Gradskog stadiona u Petrinji podjelu paketa za najmlađe, zahvaljujući donaciji iz Zagreba. O čemu se zapravo radi i kako je došlo do realizacije ove akcije, otkrila je jedna od inicijatorica Jasmina Draženović, medicinska sestra u KBC-u Zagreb na Klinici za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje.

„Kada se sve to dogodilo, moje kolegice i kolege su se sami skupili i htjeli su donirati nešto i pomoći ljudima ovoga kraja, nama koji smo odavde, ali i svim ostalim građanima Petrinje. Pitali su što treba, što bi bilo dobro. Mi smo se tada raspitivali u Crvenom križu čega trenutno nedostaje, i najviše je nedostajalo dječjih potrepština, odnosno higijenskih potrepština za malu djecu, pelena, dohrane i slično, kao i higijenskih potrepština za žene. Onda smo se skupili, kupili, nabavili, bilo je toga puno više. Jedan dio smo uspjeli podijeliti na početku, no međutim htjeli smo da to dođe do ljudi kojima najviše treba“, rekla je Draženović.

Za pomoć oko podjele ove pomoći Jasmina Draženović je zamolila svog oca Stjepana Draženovića, člana petrinjske Udruge. „Radi se o tome da je kćer od svojih kolega nabavila većinu stvari za samu djecu. Nije bila u mogućnosti sama to odraditi da se to podijeli te je mene pitala mogu li joj pomoći. Ja sam putem Udruge na Upravnom odboru predložio što da napravimo, Upravni odbor je jednoglasno prihvatio i putem Udruge ćemo pomoći njima da to podijele obiteljima s malom djecom da to imaju za sebe“, otkrio nam je Stjepan Draženović.

Na pomoći se zahvalio i Zlatko Iskrić, predsjednik Udruge ratnih veterana – veterana Domovinskog rata grada Petrinje. „Te stvari ćemo i dalje nastojati podijeliti. Radi se o maloj dječici i ova će pomoć doći u prave ruke. To je samo jedna mala i minimalna pomoć kako mi pomažemo u ovim trenutcima. U ovom trenutku razmišljamo o puno većim akcijama, ali o tome ćemo razmišljati i razgovarati sa ljudima koji su odgovorni za to“, rekao je Iskrić te na kraju dodaje kako je ovo njihova već deveta akcija pomoći našim sugrađanima nakon potresa koji su pogodili naše područje krajem prošle godine.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X