ivozinic05022020

Žinić o županijskoj oporbi: „Preslikava se slika Hrvatskog sabora na niže razine“

SISAK – Nakon što su županijski oporbeni vijećnici na konferenciji za medije najavili kako više neće sudjelovati u radu Skupštine Sisačko-moslavačke županije dok se ne steknu normalni uvjeti za rad i demokratske procese i pritom optužili župana Ivu Žinića i njegovog zamjenika Romana Rosavca za vrijeđanje, omalovažavanje i prijetnje oporbenim županijskim vijećnicima, Žinić poručuje kako nikakvih prijetnji nije bilo.

„Županijska skupština je potpuno demokratska, otvorena za širu javnost, dakle direktno se prenosi, nema snimaka Aktualnog sata nego direktno mediji prenose, Radio Quirinus, Radio Banovina, naravno i sve ostale medijske kuće, Mreža TV koja sudjeluje, ali direktno samo Aktualni sat se prenosi. Sve je vidljivo naši stanovnici mogu pratiti što se događa na toj Skupštini“, rekao je uvodno Žinić.

Ističe kako se slika Hrvatskog sabora prelila na niže razine te smatra kako neki žele destabilizirati sam rad Županijske skupštine. „Naša predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić izuzetno kvalitetno vodi sjednice Županijske skupštine sukladno Poslovniku, e sada što netko misli da može na Skupštini, preslikava se slika Hrvatskog sabora na niže razine i pojedini vijećnici zloupotrebljavaju često puta govornicu za svoju promidžbu, promidžbu svoje stranke, politike što je apsolutno dopušteno“, ističe Žinić te dodaje kako je predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić vrlo iskusna kao predsjednica te ističe kako Skupštinu vodi sukladno Poslovniku i Statutu.

„Međutim ni po jednom postupku nikome se ne sprječava da bilo što kaže otvoreno, postavi pitanja i vrlo demokratski dakle na samoj sjednici, za razliku od nekih Skupština ili Gradskih vijeća gdje se uopće ne odgovara na pitanja, župan uvijek odgovori konkretno na sva pitanja. Apsolutno vijećnici županijski imaju pravo održavati tiskovne konferencije, imaju pravo reći što hoće, to je demokracija, od toga ne želimo odlaziti“, zaključio je Žinić koji je na samom kraju pozvao novinare da dođu na sjednicu Županijske skupštine i budu na istoj od početka do kraja kako bi se uvjerili u njezin tijek.

Oporbeni vijećnici u Skupštini SMŽ neće više sudjelovati u njezinom radu

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X