Izbornik
zdravaprehranaradionica19b

Županija osigurava besplatne obroke za gotovo tisuću učenika

SISAK – Jedno od pitanja na Aktualnom satu Županijske skupštine bilo je i ono vijećnika Domagoja Kelovića o projektu putem kojeg županija osigurava tople obroke za školarce. Župan Ivan Celjak je kazao kako tople obroke osiguravaju za sve učenike koji zadovoljavaju određene kriterije.

„Putem FEADA „Idemo na obrok“. Osiguravamo besplatne tople obroke za oko tisuću učenika, međutim osigurali smo dodatna sredstva i sufinancirali razliku cijene prehrane po obroku. Ranije je bila pet kuna i nešto, mi smo sufinancirali razliku do trenutne cijene, a trenutna cijena po obroku je sedam kuna i nešto. Uz to također sufinanciramo prehranu za sve učenike koji dolaze iz višečlanih obitelji, kada govorimo o troje i više djece. Uvjet je i primanje dječjeg doplatka. Osiguravamo prehranu, besplatan topli obrok, za sve učenike koji zadovoljavaju te kriterije“, kazao je Celjak.

Kelović je također postavio pitanje oko stipendija kako za studente, tako i za srednjoškolce. „Što se tiče stipendija, imamo 4000 kuna stipendije za učenike, 5000 kuna stipendiju za studente i uz to smo uveli jednokratnu naknadu u iznosu od 5000 kuna za sve studente koji redovno upišu fakultet na području naše županije, a imaju prebivalište na području naše županije. Radi se javnim fakultetima, Metalurški fakultet u Sisku i Učiteljski fakultet u Petrinji. Zadovoljni smo jer ove godine je upisao najveći broj studenata s područja naše županije, Učiteljski fakultet. Što znači da imamo povećanje od otprilike 12 posto studenata s područja naše županije koji studiraju u Petrinji u odnosu na godinu ranije“, odgovorio je Celjak.

Podsjetimo, Učiteljski fakultet u Petrinji upravo je ove godine proslavio 160 godina učiteljstva u našem gradu. Njihova zgrada oštećena je u potresu te trenutno koriste prostore Osnovne škole Dragutina Tadijanovića koje je uredila županija.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X