Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
cknaslov 2

Crveni križ upozorava: Pojavili su se lažni volonteri

PETRINJA – Slijedom pojave lažnih volontera koji se predstavljaju kao Crveni križ i varaju starije i nemoćne sugrađane, Gradsko društvo Crvenog križa Petrinja ima potrebu upoznati svekoliku javnost kako volonteri Crvenog križa ne traže nikakvu novčanu naknadu za svoju pomoć koju pružaju ranjivim skupinama u vrijeme epidemije koronavirusa.

„Jednako tako napominjemo da naši volonteri dolaze tek kad korisnici telefonski najave svoje potrebe u Crveni križ, a potom naši volonteri dolaze kod njih. Svi volonteri su prepoznatljivo označeni znakom Hrvatskog Crvenog križa. Jedini novac koji naši volonteri uzimaju od korisnika jesu novci kojima plaćaju participaciju za lijekove korisnika, ako je potrebna, i za kupnju osnovnih prehrambenih i higijenskih artikala. Po obavljenom volonteri izdaju: potpisanu potvrdu o obavljenoj pomoći, primljenom novcu, iznosu računa i iznosu ostatka vraćenog novca“, poručuju iz Gradskog društva Crvenog križa Petrinja.

„Ovo je već drugi tjedan u kojem pružamo uslugu svim starijim osobama o kojima nema tko drugi brinuti, kao npr. djeca, rodbina, prijatelji ili susjedi, te smo doista sretni da svima možemo izići u susret. Od izuzetne važnosti je da se svi odgovorno ponašamo u ovom kriznom momentu, pa molimo i drage korisnike da na vrijeme naruče lijekove koji su im potrebni kod svojih liječnika, te da pravovremeno naprave popise prehrambenih i higijenskih artikala koje trebaju, te da je riječ samo o osnovnim artiklima“, dodaju iz petrinjskog Crvenog križa.

Lista osnovnih namirnica: kruh, voda, mlijeko, brašno, ulje, riža, sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva, marmelada. Lista higijenskih artikala: sapun za ruke, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube.

„Molimo sve da se pokušaju pridržavati liste artikala kako bi usluga bila dostupna svima jer sve više od toga oduzima puno vremena, a i od iznimne važnosti je da volonteri budu što manje izloženi socijalnom kontaktu u ljekarnama i dućanima. Time oni štite i svoje i zdravlje svih korisnika. Za kraj Gradsko društvo Crvenog križa Petrinja zahvaljuje je svim svojim volonterima na požrtvovnosti, uloženom trudu i brojnim satima koje su proveli na terenu kako bi pomogli onima kojima je pomoć potrebna. Jako smo ponosni na Vas“, zaključuje u svom priopćenju Ivana Malović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Petrinja.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X