Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
latinovecer27062020gore

Latino večer podignuta na višu razinu…rasplesano na petrinjskom Gradskom kupalištu

PETRINJA – Kraj još jedne uspješne plesne sezone, članovi Sportskog plesnog kluba „Petrinia“ i ove godine su obilježili darom za svoje sugrađane kojima su na Gradskom kupalištu u Petrinji darovali još jednu nezaboravnu Latino večer. Ovu plesnu manifestaciju održavaju od samih početaka rada Kluba i ovo im je već 12.godina kako ju organiziraju, unatoč aktualnoj koronakrizi, rekla je predsjednica Sportskog plesnog kluba „Petrinia“, Natalija Antić Bjelac.

„Reći ću onako optimistično da nama koronavirus nije u biti ništa pokvarila. Ono što smo morali kao i svi drugi biti kod kuće, to smo ispoštovali. Čim se ukazala prilika mi smo došli u dvorane i nastavili trenirati. Ovo je naša tradicija već 12 godina, ovo je 12.Latino večer. Uvijek na kraju lipnja i početkom srpnja, uspjeli smo se organizirati, uspjeli smo sve odraditi i pripremiti se za ovu Latino večer“, rekla je Antić Bjelac.

Kao i svake godine, plesačima „Petrinie“ na Latino večeri pridruže se i njihovi gosti iz prijateljskih plesnih klubova. „Ove godine gošće su nam Paula i Petra Jeričević, to su dvije sestre koje su poznate dosta javnosti po nastupu, kao profesionalne plesačice su nastupale u Plesu sa zvijezdama. Iz Osijeka nam je došao prekrasan mladić Marin Bulić, koji je u ovom dijelu večeri imao svoje tri pjevne točke. To je mladić koji je osvojio i nagradu Hrvatskog glumišta“, dodala je Antić Bjelac.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.

Iako na ovaj način obilježavaju kraj jedne sezone, za plesače „Petrinie“ ljeto ne znači odmor i mirovanje. „Jesmo, nastavili smo sa treninzima jer ništa još nije izvjesno kada će natjecanja krenuti. Ali s druge strane, mi kako imamo vrhunske plesače, to su plesači koji su državni prvaci već nekoliko puta, čim krenu natjecanja, ona europska i svjetska prvenstva, oni su ti prvi koji će na ta natjecanja morati ići, tako da su treninzi u punom jeku“, zaključila je Antić Bjelac.

Nakon što su plesači svih uzrasta, kroz rumbu, sambu, cha-cha-cha, paso doble i jive, predstavili svoje zavidno plesno umijeće, na plesni podij pozvali su i publiku koja se rado pridružila. Podršku još jednoj Latino večeri dao je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Večeras je prekrasna Latino večer koja uz pravu glazbu, ritam, na distanci, to je korektno. Mislim da glazbeni i kulturni život Petrinje ide svojim tijekom. Život ne smije stati i htjeli smo pokazati ustvari da Petrinja sa Plesnim klubom Petrinia već više od desetak godina živi u kontinuitetu sa prekrasnim ritmom, ponudom, disciplinom, koja ustvari izaziva jedan fenomenalan osjećaj u kojem uživaju parovi, pojedinci i gledatelji. To je jedna vrsta posebnosti Petrinje“, rekao je Dumbović.

Zadovoljna je bila i publika. Uz vruće ljetne ritmove, izmiješani na podiju s plesačima, na trenutak su ponovno oživjeli duh „plesnjaka“ po kojima je nekad petrinjsko kupalište bilo nadaleko poznato. Dodat ćemo na kraju kako je Latino večer održana u sklopu projekta Sportskog plesnog kluba Petrinia pod nazivom „Plesnim korakom do zdravlja i veselja“ koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X