Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
komestekst

Pet je korisnika Doma za starije u Petrinji pozitivno na COVID-19

PETRINJA – U Domu za starije i nemoćne osobe Petrinja zasada je pet korisnika pozitivno na koronavirus. Nova je to informacija nakon što smo nedavno objavili kako se virus probio u Dom. Ravnateljica Magdalena Komes je rekla da trenutno imaju pet pozitivnih korisnika te opisala na koji je način krenula zaraza COVID-om u Domu:

„Počelo je tako što je prva korisnica imala simptome, izolirali smo ju i testirali, utvrđeno je da je pozitivna. Kroz tri dana smo se testirali svi i djelatnici i korisnici. Pozitivan nalaz je utvrđen kod još četiri korisnika. Svi su izolirani. Prva korisnica je prevežena u Sisačku bolnicu i po zadnjim informacijama je stabilno. Ostali su preveženi u Ravnik kraj Popovače i svi su stabilno, nemaju neke teže simptome. Kod nekih je samo povišena temperatura i to je sreća u nesreći. Sada pratimo ostale kontakte tih zaraženih korisnika, da li će se kod njih razviti simptomi, i vršimo daljnja testiranja.“

Komes je dodala kako nastavljaju provoditi mjere i prate razvoj situacije. Dodat ćemo kako su u izolaciju su poslani i djelatnici koji su bili u kontaktu sa zaraženim korisnicima. Broj djelatnika je sada smanjen, ali ostali odrađuju više sati dnevno pa se posao odvija normalno i u ovim otežanim uvjetima. Komes se na kraju zahvalila liječnicima epidemiolozima Inoslavu Brkiću, Svjetlani Ančić Birač, Sonji Pajtlar, te Leili Swindeh Obarčanin. „Stalno smo u kontaktu i ovim im se putem zahvaljujem.“, zaključila je.

Foto: arhiva

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X