Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
DS

Počela glavna sezona lova na divlje svinje

Kao i u ostatku Hrvatske, tako je i u našoj županiji ovih dana počela glavna sezona skupnog lova na divlje svinje.

Upravo u ova doba godine divlje svinje se okupljaju u veće skupine što ih čini lakšom metom za lovce. Osim toga, i lišće opada pa je i vidljivost mnogo bolja te padaju žir i bukvica, plodovi kojim se divlje svinje vrlo rado hrane.

Lovci su najaktivniji vikendima pa tako svakog vikenda oko 40,000 lovaca izlazi na svoja lovna područja, najčešće u jutarnjim satima. Iz ovog razloga svi zaljubljenici u prirodu trebaju biti posebno oprezni jer je vrijeme potpuno bezbrižne šetnje prirodom, branja gljiva i ostalih jesenskih plodova prošlo, barem na neko vrijeme. Najbolje je u dane vikenda takve izlete izbjegavati, a ako ste ipak odlučili kako želite na izlet u prirodu svakako razmislite o oblačenju signalnog prsluka kako bi vas lovci lakše uočili.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X