Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
gv37ib

Poznati ovogodišnji dobitnici nagrada Grada Petrinje

PETRINJA – Na prošloj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća vijećnici su raspravljali i o prijedlogu Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Petrinje, o čemu je više rekao dr.Inoslav Brkić, predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja.

„Odbor za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća Grada Petrinje održao je svoju sjednicu, razmatrao je sve prijedloge, sjednica je trajala dobrih četiri sata. Svaki prijedlog smo dobro izanalizirali. Odbor je preinačio neke prijedloge da budu sukladni Odluci o javnim priznanjima Grada Petrinje“, rekao je uvodno Brkić, a potom je otkrio ovogodišnje dobitnike nagrada Grada Petrinje.

„Sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi te Statutu Grada Petrinje i Odluke o javnim priznanjima Grada Petrinje, Odbor predlaže da se Ljudevit Ludwig Ritzinger proglasi počasnim građaninom Grada Petrinje. Odbor Gradskog vijeća za dodjelu Javnog priznanja, zbog iznimnog doprinosa društvenom i javnom djelovanju na području Grada Petrinje i u Republici Hrvatskoj, predlaže da se Anti Brkiću posthumno dodjeli javno priznanje nagrada Grada Petrinje za životno djelo“, rekao je Brkić.

„Odbor je razmatrao i donio sljedeći prijedlog, da se za osobit doprinos u očuvanju tradicijske kulture i turističkog promicanja Grada Petrinje, Valentinu Valentu dodjeli javno priznanje Nagrada Grada Petrinje za 2019.godinu. On čuva onu tradiciju lončarstva, uvijek govorimo da je Petrinja grad pećara, keramičara, pa onda nabrajamo i ostalo“,istaknuo je Brkić.

„Odbor predlaže Hajrudina Kulašića zbog osobitog doprinosa, njegovanju etničke i multikulturalne raznolikosti i tolerancije na području Grada Petrinje za priznanje Plaketa Grada Petrinje. Isto tako za Plaketu Grada Petrinje predlaže i Predraga Pendića, doktora veterinarske medicine, zbog iznimne požrtvovnosti u obavljanju veterinarske djelatnosti. HKUD Mošćenica iz Mošćenice ima 40.obljetnicu osnutka i neprekinutog rada, zbog toga predlažemo da im se dodjeli javno priznanje Grb Grada Petrinje“, otkrio je Brkić. Navedeni prijedlozi su usvojeni jednoglasno.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

Preminuo je Rajko Dujmić

Od posljedica prometne nesreće preminuo je jedan od najvećih glazbenika i skladatelja u povijesti naših

X