Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
mošćenicaadventnaslov

Prva adventska svijeća zasjala i u Mošćenici

MOŠĆENICA – Lijepu vijest u ovom predblagdanskom ozračju javljaju nam Mošćeničani:

„Subotnje popodne u organizaciji Mjesnog odbora Mošćenica, nekoliko volontera iskoristilo je za izradu adventskog vijenca na središnjem mošćeničkom trgu.

Od jedne mošćeničke obitelji pribavljen je veliki drveni kolut za namatanje kablova, a potom se pristupilo ukrašavanju. Dobar dio ukrasa nabavljen je preko Grada Petrinje, a ostatak je donacija samih stanovnika. Vrijedne ruke vjeroučiteljice Josipe Radišić koja je i idejno osmislila izgled, uz pomoć ruku nekoliko Mošćeničanki i vijenac je složen.

Prva adventska svijeća upaljena je u nedjelju nakon svete mise u kapeli sv. Jakova, a paljenju je prethodio blagoslov i molitva koju su vodili župnik Damir Ceković i trajni đakon Vjekoslav Uvalić.

Nakon upaljene prve svijeće, dogovoreno je da će se sljedeće tri, na isti način uz molitvu, pjesmu i prigodno druženje te blagoslov župnika, paliti svake subote u 17 sati, pa ovim putem pozivamo sve koji to žele da nam se pridruže“, poručuju Mošćeničani.

Na kraju, u ime Mjesnog odbora, Darko Lipovac zahvaljuje svima koji su pomogli u izradi adventskog vijenca, te Gradu Petrinji i gradonačelniku što su omogućili nabavu materijala za izradu vijenca te na taj način omogućili i Mošćenici da spremna uđe u razdoblje adventa.

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X