Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
ceskoseloigraliste19gore

Radovi na svlačionicama i pomoćnom te dječjem igralištu u Češkom selu napreduju prema planu

PETRINJA – U sklopu projekta „Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ ukupne vrijednosti 40,5 milijuna kuna, prije par mjeseci započeli su radovi na gradnji svlačionica s pratećim sadržajima, pomoćnog igrališta i dječjeg igrališta u Češkom selu. Vlasta Vuglec, privremena pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine je istaknula kako radove izvodi tvrtka Skela Banovina.

„Investicija je, ja ću reći približnu vrijednost jer točnu vrijednost ovoga trenutka ne znam, a približna vrijednost je oko 2,5 milijuna kuna, zbog raznih nepredviđenih okolnosti koje su bile u pojedinim trenutcima, visoka voda od ovog otvorenog kanala oborinskih voda koje su u vlasništvu Hrvatskih voda. Doći će do produljenja roka, jer rok za izvođenje radova je trebao biti sa uporabnom dozvolom ishođenom, 1.studenoga, ali će se rok vjerojatno produžiti za 60 dana“, rekla je Vuglec te dodaje kako radovi na samom objektu dobro napreduju.

Izgradnjom ovih sadržaja Češko selo dobit će dodatni sportsko-rekreacijski sadržaj, prostor za održavanje društvenih manifestacija i događanja te kvalitetan prostor za provođenje slobodnog vremena za sve građane. Između ostaloga, realizacijom ovog projekta Grad Petrinje je dodatno opravdao dobiveni status „Grad Petrinja-Prijatelj djece“.

Vinko Kadečka, mještanin Češkog sela se zahvalio Gradu Petrinji na ovim popratnim sadržajima u petrinjskom predjelu. „Zahvalio bih se gradonačelniku na svim projektima koje radi u ovoj našoj mjesnoj zajednici. Ovdje se nalazimo ispred svlačionica Nogometnog kluba Češko selo. Jako brzo su došli do ove faze da se stiropor stavlja i izolacija. Svi projekti koji se rade u Češkom selu, moramo se zahvaliti gradonačelniku jer do sada se nije baš previše ulagalo na ovo naše područje. Ja se nadam i očekujem od gradonačelnika da će i u budućnosti još više uložiti, jer ovo je dosta ratom opustošeno područje i očekujem u narednim godinama da će unaprijediti ovu našu mjesnu zajednicu“, rekao je Kadečka.

Projekt gradnje u Češkom Selu dio je Intervencijskog plana Grada Petrinje kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj čija je ukupna vrijednost 40.548.110,38 kuna, od čega EU potpora iznosi 34.297.700,07 kuna.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X