Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
anarizmaul19go

Uz koncert „Petrinja pjeva Olivera“, naš grad će proslaviti rođendan Olivera Dragojevića

PETRINJA – Vokalni ansambl Petrusice ovu subotu 7.prosinca s početkom u 19 sati u Velikoj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma, na sam rođendan velikana hrvatske glazbe Olivera Dragojevića, organiziraju veliki koncert pod nazivom „Petrinja pjeva  Olivera“. Predsjednica „Petrusica“ Ana Rizmaul je istaknula kako je ova inicijativa oko organizacije jednog ovakvog koncerta nastala sasvim spontano.

„Dakle u jednom prvo intimnom krugu, a onda je ta naša ideja prerasla u inicijativu s kojom smo mi došli ovdje jednom prilikom kada smo promovirale pjesmu koju smo snimile za Petrinju. Tako u jednom neformalnom razgovoru ta ideja je iznesena, a ideja je bila da Petrinja zapjeva Olivera za njegov rođendan 7.prosinca 2019.godine. Tu ideju smo zaokružile na način da ponudimo mogućnost svakome onome tko u ovom gradu pjeva ili svira, profesionalno ili amaterski ili na bilo koji način, da nam se pridruži“, rekla je uvodno Rizmaul.

Dodaje kako se na njihov poziv odazvao veliki broj ljudi koji su odmah prihvatili ovakvu ideju. „Ja bih ovom prilikom rekla da u subotu zajedno, amaterski, volonterski, s ljubavlju isključivo u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u 19 sati pjevaju Petrinjci i svi koji Petrinju vole. Petrinja pjeva Olivera, ovdje su i Kolapjani iz Siska, Lađarice iz Siska, dio su Petrinjci, mi se tu ne možemo izostaviti, mi smo grad koji ima izuzetno dugu pjevačku tradiciju i uvijek negdje nekakav Petrinjac zapjeva, bez obzira o čemu je riječ“, dodaje Rizmaul te ističe kako će nastupiti i Vokalni ansambl „Petrusice“, kao i Laura Sučec te Marija Bučar.

„Tu je jedna glazbena obitelj, samozatajna vrlo, a to su Augustići. Naša voditeljica je Jasmina Augustić, ovo je njezina ideja, mi smo se njoj priklonile, mi smo nju podržale, ali ovo je isključivo Jasminina ideja. Njezinog oca Marijana Augustića Manjusu svi znaju, ja sam sigurno da nema Petrinjca koji nije Manjusu negdje čuo, a onaj najsamozatajniji dio obitelji je Mario Augustić koji inače pjeva i u Kolapjanima, a ponekad i samostalno nastupi. Oni će ovom prilikom nastupiti što u družinama u kojima djeluju ili samostalno“, otkriva Rizmaul te dodaje kako će nastupiti i skupina Quattro 53.

„Naravno jedan veliki sudionik je petrinjska publika koju očekujemo. Cijela ova priča bez gradonačelnika Grada Petrinje Darinka Dumbovića ne bi ni postojala, mi smo to njemu neformalno predložile, on je onda formalno pristao. Grad Petrinja, gradonačelnik definitivno su pokrovitelji ovog događaja“, kazala je Rizmaul.

Veliki koncert „Petrinja pjeva Olivera“ otvorit će s Oliverovom pjesmom „Pismo moja“, a ono što je svakako važno za napomenuti, uz Split, Petrinja je jedini grad u Hrvatskoj koja će na ovakav način obilježiti rođendan jednog od najvećih izvođača naših područja Olivera Dragojevića.

Govoreći o Vokalnom ansamblu“Petrusice“, rekla je kako su samostalno počele djelovati od ove jeseni, tako da će ovo biti njihov prvi veliki izlazak na scenu. Ujedno je najavila i njihov koncert u Župnoj crkvi Svetog Lovre 29.prosinca, a riječ je o kratkom Božićnom koncertu kojeg će održati nakon večernje svete mise.

Koncert “Petrinja pjeva Olivera” dio je ovogodišnjeg programa Advent u Petrinji, a navedeno događanje je najavljeno u Maloj vijećnici petrinjske Gradske uprave na tiskovnoj konferenciji na kojoj je između ostaloga sve građane na navedeno događanje pozvala i zamjenica petrinjskog gradonačelnika dr.Viktorija Kaleb.

“Mi smo ovim događanjima vezanima za Advent upravo pokušali, onako kako to pripada, dočarati Božić na najljepši mogući način, i djeci i odraslima. Tako da u spektru događanja imamo najrazličitijih manifestacija, od koncerata, klizališta, pjesama za djecu, raznih radionica”, rekla je Kaleb.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X