Share on facebook
Share on twitter
zupskupstina22102020

Za energetsku obnovu domova zdravlja i bolnica uloženo 20-tak milijuna kuna

SISAK – Na prošloj sjednici Županijske skupštine HDZ-ov vijećnik Stjepan Markanović zatražio je da se više kaže o energetskoj obnovi brojnih županijskih zgrada na području naše županije. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je krenuo od energetske obnove domova zdravlja na području županije.

„Obnovili smo u zadnjih nekoliko mjeseci nekoliko zgrada, pa ću ja točno nabrojati koje su to zgrade. Evo prije par dana bili smo na svečanom otvorenju završetka energetske obnove na zgradi Doma zdravlja u Sisku. Projekt vrijedan 7,9 milijuna kuna. Kroz tu energetsku obnovu dobili smo jednu super modernu zgradu ovdje u središtu Siska koja je obnovljena i na taj način smanjena i emisija CO2 blizu 50 posto, a isto tako je smanjena i potrošnja goriva, odnosno smanjeni su troškovi grijanja za blizu 50 posto“, podsjetio je uvodno Žinić te dodaje kako su time osigurani i bolji uvjeti rada za djelatnike te ustanove.

„Za Dom zdravlja Petrinja obnovili smo također dvije zgrade, jednu u Petrinji i jednu u Glini. Ukupna vrijednost zgrade u Petrinji je 2,8 milijuna kuna, a također Dom zdravlja Petrinja, zgrada u Glini je vrijednost tog objekta 1,1 milijuna kuna. Još smo dobili dvije zgrade domova zdravlja u Petrinji i Glini, a u samoj završnoj fazi je obnova također u zdravstvenim ustanovama, odnosno u našoj Neuropsihijatrijskoj bolnici dr.Ivan Barbot Popovača, pet objekata, također kroz energetsku obnovu“, rekao je Žinić te dodaje kako je ovdje riječ o projektima vrijednih 20-tak milijuna kuna.

„Imamo i onaj projekt kojeg smo radili zadnje tri godine u primarnoj zdravstvenoj zaštiti na domovima zdravlja, gotovo 15 milijuna kuna, 7,5 milijuna kuna je bila oprema za ambulante, a otprilike 7,5 milijuna kuna je bili su radovi na osiguranju kvalitetnog dolaska invalida. To su bile uglavnom u svim našim zgradama, u domovima zdravlja, u ambulantama, gdje su izgrađene rampe za invalide, ulazi, sanitarni čvorovi za invalide“, podsjetio je župan Žinić. Na samom kraju se zahvalio izvođačima radova na ovim projektima.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

„Zajedno za druge!“

SPLIT/GORA – Udruga „MI“ – Split organizira humanitarnu akciju od 15. rujna do 12. prosinca

X