Izbornik
HCK_PostaniSpasilac_1

I ove godine bit će raspisan natječaj za spasioce na petrinjskom Gradskom kupalištu

PETRINJA – Hrvatski Crveni križ nastavlja s osposobljavanjem spasilaca i turističkih djelatnika o sigurnosti turista i tako pridonosi imidžu Hrvatske kao sigurnog odredišta za odmor. I ove godine provodit će tečajeve za osposobljavanje spasilaca u Zagrebu, Osijeku, Puli, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku tijekom svibnja i lipnja.

Tvrtka Poslovne zone Petrinja d.o.o. raspisat će natječaj za spasioce na petrinjskom Gradskom kupalištu, a putem svojih službenih stranica obavijestili su sve zainteresirane da je Hrvatski Crveni križ započeo sa zaprimanjem prijava za tečaj za osposobljavanje spasilaca. U sklopu Službe spašavanja života na vodi HCK provodi programe osposobljavanja spasilaca koji obuhvaćaju sljedeće tečajeve:

  • tečaj za osposobljavanje spasilaca na otvorenim vodama
  • tečaj obnove uvjerenja o osposobljenosti spasilaca
  • tečaj za osposobljavanje voditelja spasilačke postaje

 

Tečaj se sastoji od predavanja i praktičnih vježbi iz spašavanja, prve pomoći te ekologije. Traje sedam dana i sadrži teoretska predavanja i praktičan rad u predavaonici te treninge plivanja i vježbanje tehnika spašavanja na bazenu ili otvorenim vodama. Nakon uspješno završenog tečaja, polaznici tečaja osposobljeni su za rad u spasilačkim postajama. Njihov rad uključuje spašavanja osoba iz vode, nadzor s nadzorne točke, prevenciju nesreća, djelovanje unutar spasilačkog tima, obavljanje ostalih zadaća unutar spasilačke postaje te pružanje prve pomoći. Uvjerenje o osposobljenosti spasioca vrijedi dvije godine.

Nakon što uspješno ispliva zadane norme na testiranju, kandidat je dužan, tjedan dana prije početka tečaja, dostaviti sljedeće dokumente:

  • uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti od liječnika opće prakse
  • potvrdu o uplati od 400,00kn (Hrvatski Crveni križ, Crvenog križa 14-16, 10 000 Zagreb, IBAN HR7323600001101396032, poziv na broj 25)

 

Raspored tečajeva za osposobljavanje spasilaca za 2022.godinu potražite OVDJE.

Pristupnicu za tečaj za osposobljavanje spasilaca potražite OVDJE.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Zguštati će s vama prvu jutarnju kavu ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas te podijeliti s vama i zanimljivosti i sve važne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X