biskuptekst

Biskup Košić pozvao na molitvu i post za zaustavljanje koronavirusa

SISAK – Sisački biskup Vlado Košić uputio je u utorak, 31. ožujka svim svećenicima, đakonima, redovnicima i redovnicama poziv na post i molitvu na nakanu da Gospodin odvrati od našega naroda i čitavog svijeta bolesti, trpljenja i smrt što izaziva virus COVID-19 u aktualnoj pandemiji. U pozivu biskup je, između ostalog poručio:

„Budući da zlo zaraze virosom COVID-19, tzv. pandemija koronavirusa, ne jenjava, i mi smo pozvani da se uključimo u borbu s tom opasnošću. Već smo od 20. ožujka primijenili odredbe koje je izdala HBK te se u svemu pridržavamo mjera koje izdaje nacionalni Stožer civilne zaštite RH. Ipak, mi smo pozvani činiti i više od toga. A to je molitva. Molili smo se posebno zajedno s Papom Franjom prošli petak, 27. ožujka, kad je pred bazilikom Sv. Petra u Rimu s Presv. Oltarskim Sakramenom blagoslovio grad i svijet, molimo se svaki dan prikazujući svete mise i upućujući Bogu svoje zazive. No, Gospodin je rekao da se u borbi sa zlime pobjeđuje: ‘samo molitvom i postom'(Mt 17, 21)…. Budimo sjedinjeni u molitvi i postu“.

Na kraju biskup je pozvao i sve vjernike, koji to mogu, da se pridruže svojim pastirima u postu i molitvi te zaključio: „S nadom u skoru pobjedu nad zlom trenutne svjetske pošasti koronavirusa i prestanak izvanrednog stanja koje je zavladalo čitavim svijetom srdačno Vas sve u Gospodinu pozdravljam i u njegovo ime blagoslivljam“.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X