olegbutkovicsisak2020

Butković: „Vjerujem da ćemo u ovoj godini donijeti odluku o financiranju autoceste do Siska“

SISAK – Prilikom svog današnjeg boravaka u Sisku, Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture je komentirao nastavak gradnje autoceste od Lekenika do Siska. „S obzirom na trenutno financijsko stanje kojima su Hrvatske autoceste nakon restrukturiranja cestovnog sektora, vidjeli ste da smo nakon nekoliko godina stajanja ulaganja u autoceste, krenuli sa VC koridorom koji će financirati preko EBRD-a i EIB-a, a onda očekujem da ćemo nakon toga krenuti sa autocestom prema Sisku. Ako me pitate vremenski, vjerujem da ćemo u ovoj godini donijeti odluku o financiranju“, rekao je Butković.

„Činjenica je da smo danas u Hrvatskoj još imamo nekoliko dionica koje moramo dovršiti, to je autocesta na VC koridoru koja kreće, za koju su otvorene ponude, autocesta prema Sisku i Ploče-Dubrovnik. Što se tiče autoceste prema Sisku, budući da postoji sva dokumentacija, tih 450 milijuna kuna što je potrebno za završiti, kako smo otvorili razgovore sa međunarodnim kreditnim institucijama, EBRD-om i EIB-om, otvorit ćemo pregovore oko financiranja i te dionice. Ja očekujem da će ti razgovori biti pozitivni, tako da bi mogli u mandatu ove Vlade donijeti odluku o financiranju autoceste, ali tu još neću ništa prejudicirati, budući da razgovori su krenuli i ne mogu u ovom trenutku još reći kako će oni završiti. Ali obzirom na stanje autocesta, restrukturiranje, financijsku stabilizaciju autocesta i povećanja broja vozila i prihoda, optimist sam“, kazao je Butković.

Govoreći o Odranskom mostu i gradnji spojne ceste, Butković je potvrdio kako su 12.veljače otvorene ponude za projekt vrijedan gotovo 70 milijuna kuna. Očekuje da Hrvatske ceste sada donesu odluku o odabiru ponude, a ukoliko ne bude žalbi, radovi na tom projektu bi mogli započeti u sljedećih nekoliko mjeseci.

Zadovoljstvo potencijalnim nastavkom rada na autocesti od Lekenika do Siska je iskazao i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. „Svakako me veseli i ova vijest da bi se do kraja godine mogla pronaći financijska sredstva za autocestu. Početak gradnje Odranskog mosta je nešto što očekujemo i tu spojnicu na autocestu, ona je nužna kako bi premostili sadašnju željezničku prugu i tu na neki način rasteretili cestovni prijelaz u Odri, odnosno Stupnu. Ovo sve što je ministar rekao je ohrabrujuće za stanovnike Siska i cijele Sisačko-moslavačke županije“, kazao je Žinić.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X