Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
caritassisackabiskupija08122020

Caritas Sisačke biskupije nastavlja projektom „Caritasovi paketi radosti II“

SISAK – Caritas Sisačke biskupije potpisao je ovih dana Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Caritasovi paketi radosti II.“ i započeo njegovom realizacijom.  Financiran u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020. godine iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), ukupna mu je vrijednost 4,1 milijun kuna, a od čega je 85 posto sredstva Europske unije, a 15 posto sredstva proračuna Republike Hrvatske.

Cilj projekta, koji će se provoditi do listopada 2021. godine, je pridonijeti ublažavanju najgorih oblika siromaštva na području Sisačke biskupije pružanjem nefinancijske pomoći podjelom paketa hrane, higijenskih potrepština i kućanskog tekstila, te omogućiti bolje socijalno uključivanje najpotrebitijih osoba.

Projektne aktivnosti provode se na području Sisačke biskupije koja obuhvaća Sisačko-moslavačku, te dio Zagrebačke i Karlovačke županije. Riječ je o geografski velikom području s disperziranim stanovništvom, te je upravo iz tog razloga predviđena distribucija paketa kroz distributivne centre, njih ukupno 11, raspoređenih po župama Biskupije, što omogućuje brz i jednostavan put do krajnjih korisnika. U projekt su uključena 34 župna Caritasa s ukupno 219 aktivnih volontera koji kroz godine humanitarnog volonterskog rada imaju dostatno znanje i kapacitet za provedbu projekta ovakvog opsega.

Biskupijski Caritas ovim će projektom sljedećih godinu dana pružiti pomoć u hrani, higijenskih potrepština i kućanskog tekstila za ukupno 2423 korisnika. Ukupno će biti podijeljeno 9092 paketa hrane,  4846 paketa higijenskih potrepština i 2423 paketa kućanskog tekstila za najpotrebitije korisnike.

Projekt uključuje i pružanje popratnih mjera za krajnje korisnike, u smislu održavanja interaktivnih radionica na temu adekvatne pripreme obroka i ekonomičnog korištenja namirnica, te osnovama financijske pismenosti.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X