policijauniverzalnagore2

Čisteći kuću i dvorišne prostorije pronašao razne vrste oružja

BREST POKUPSKI – U mjestu Brest Pokupski u subotu 20.kolovoza, građanin je čisteći kuću i dvorišne prostorije pronašao 1,5 metar sporogorećeg štapina, četiri detonirajuće kapisle, 10 topničkih granata, 1,2 kilograma vojnog eksploziva, kilogram privrednog eksploziva, trenutnu tromblonsku minu, osam ručnih bombi, topnički udar i 69 komada raznog streljiva.

Kako su priopćili iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, navedena ubojita sredstva je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

„Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pozivamo građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti.

Kampanja dragovoljne predaje je vremenski neograničena, a o svemu se možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92“, ističu iz policije.

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X