Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
suskand23032

Davorka Šušnjić najavila kandidaturu za gradonačelnicu Petrinje

PETRINJA – Davorka Šušnjić, novoizabrana predsjednica petrinjskog ogranka stranke Fokus, najavila je kandidaturu za gradonačelnicu Petrinje. Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovane sugrađanke i sugrađani

danas objavljujem kandidaturu na izborima za gradonačelnicu Grada Petrinje. Zahvaljujem se Upravnom odboru stranke Fokus što mi je dao povjerenje i podržao moju kandidaturu.

Privatna sam poduzetnica, majka djevojke koja je po struci bacc. međunarodnih odnosa i diplomacije, zaposlena i supruga dragovoljca domovinskog rata.

Znanja i  iskustvo koje sam stekla u vođenju privatnog obrta spremna sam iskoristiti kako bih popravila stanje u Gradu Petrinji koje je izuzetno loše.

Prvo, ključno je osloboditi nas tereta kojeg nam loša politika nameće. Naši političari se usude govoriti o petrinjskom siromaštvu i nerazvijenosti dok nas opterećuju nesnosnim porezima i birokracijom. Govore kako Petrinji treba pomoć dok nam iz mjeseca u mjesec uzimaju. Dosta je toga. Dobijem li priliku služiti našem gradu ukinut ću prirez za stalno, smanjiti upravu, pojednostaviti proceduru i ostvariti viziju gradske uprave koja služi građanima a ne obrnuto. Uprava nije tu da bilo čijem sinu ili kumu osigura radno mjesto. Tu je kako bi nas podržala i pružila okvir u kojem se možemo sami za sebe pobrinuti. Podobnost ću zamijeniti stručnošću i bit ću tome odlučna do kraja.

Drugo, naša infrastruktura je bila sramotna i prije  potresa a sada je gotovo nepostojeća. Mi imamo pravo očekivati uređene i sigurne ceste koje nas povezuju s drugim dijelovima naše zemlje.  Imamo pravo na kvalitetne zdravstvene usluge koje redovito plaćamo. Imamo pravo na kulturnu infrastrukturu, ako igdje, onda u svom gradu koji ima ponosnu kulturnu tradiciju. Imamo pravo na sportsku infrastrukturu kako bismo i dalje pridonosili našoj nacionalnoj promociji i uspjesima diljem svijeta. I ono najosnovnije, nitko ne smije živjeti bez vode, bez kanalizacije i bez najosnovnijih usluga. Svaka uličica u našem gradu, svaki rukavac svakog prekrasnog sela mora biti siguran i povezan.

Treće, nama napokon treba uključiv razvoj kakav nikada nismo imali. Razvoj nije kada se država poigrava zakonom o područjima od posebne državne skrbi, mijenjajući ga 20tak puta i prelijevajući novac iz jedinica lokalne samouprave u državno pa nazad. Razvoj nije kada gradonačelnik sam provodi projekte koji nikome ne trebaju ili ih radi s razinom kvalitete koja je neupotrebljiva. Nama treba razvoj po mjeri ljudi koji ovdje žive i taj razvoj moramo mi sami voditi. Treba nam razvoj o kojem zajednički odlučujemo kao sugrađani koji ulažu u budućnost svoga grada i svoje djece. Stoga ću uvesti participativan proračun i bit ću predstavnica u službi građana.

Vi ste ti koji imate pravo odlučiti, na meni je da slušam i provodim najbolje što znam i mogu“, stoji u priopćenju.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X