Izbornik
ivanecdnacijanaslov

Grad Ivanec donira 130 tisuća kuna za modularnu dogradnju središnjeg objekta Dječjeg vrtića „Petrinjčica“

PETRINJA – Grad Ivanec donira 130 tisuća kuna Gradu Petrinji za modularnu dogradnju centralnog objekta Dječjeg vrtića „Petrinjčica“ u Dujnićevoj ulici. Sredstva su prikupljena u humanitarnoj akciji koju je Grad Ivanec početkom ove godine pokrenuo za pomoć Banovini. Tim povodom, gradonačelnik Ivanca, Milorad Batinić sastao se danas u petrinjskoj Gradskoj upravi s gradonačelnicom Magdalenom Komes, nakon čega su zajedno sa svojim suradnicima obišli i spomenuti vrtićki objekt u Dujnićevoj ulici.

„Gospodin Batinić, gradonačelnik Ivanca kontaktirao me nedavno sa željom da pomogne gradu Petrinji. Zapravo, oni nam već duže vrijeme pomažu – kao i drugi prijatelji širom Hrvatske sudjelovali su u pomoći nakon potresa. Konkretno danas, govorimo o donaciji od 130 tisuća kuna usmjerenih u nadogradnju Dječjeg vrtića „Petrinjčica“. Neizmjerno smo zahvalni, ali oni ne dolaze samo s tom pomoći. Voljni su i dalje pomagati u raznim projektima, u raznim drugim segmentima. Još jednom zahvaljujem na ovoj velikoj, velikoj donaciji. Kao što svi već znaju, ja i dalje molim za pomoć za nadogradnju dječjeg vrtića. Govorimo o nekih 5 milijuna kuna. Projektna dokumentacija se završava – trebala bi biti gotova kroz tjedan dana, pa ćemo onda s troškovnikom znati o kojem iznosu točno govorimo, ali kažem, ovo je zaista hvalevrijedan iznos. Zahvaljujemo gradonačelniku i svim stanovnicima grada Ivanca na svesrdnoj pomoći“, kazala je nakon sastanka petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes.

Baš kako kaže stara kajkavska popevka, „Zagorci da su prijateli pravi“, žitelji Ivanca potvrdili su puno puta do sada. Petrinji su u pomoć priskočili i 2014. godine, u vrijeme velikih poplava, a uz Petrinjce su i od prvih dana prošlogodišnjeg razornog potresa – volonterskim radom, financijskom pomoći, donacijama različitih potrepština i materijala.

„Ivanec je jedan mali grad podno gore Ivanščice i naša himna „Poleg jedne velke gore“ govori da su tamo ljudi dobre ćudi. Evo, na tragu toga, mi smo i prethodnih godina išli s pomoći i kad je Petrinja bila poplavljena, jednako tako kad je bila poplava u Gunji ili kad bilo kakve nedaće zadese naše hrvatske građane, stanovnike općina,  gradova, mi nastojimo pripomoći iz proračuna, a pogotovo naši sugrađani. Od početka, odmah drugog dana nakon potresa i mnoge udruge civilnog društva i mnogi DVD-ovi, Vatrogasna zajednica, uskočili su u pomoć i kontinuirano pomažu. Moj prijedlog je bio odmah da se ide i s novčanom donacijom. Definirali smo i projekt koji ćemo sufinancirati – obnovu i nadogradnju vrtića, što je potrebno i mislim da je ovo jedna dobra poruka i dobra odluka gradonačelnice, jer na mladima svijet ostaje. Petrinja, koja je bila razrušena u ratu, stradala je ponovno i mislim da je sada bitno stvoriti pretpostavke za povratak obitelji koje su se silom prilika iselile. Za njihov povratak, upravo je važna poruka – „počinjemo od najmlađih, od djece“. Upravo s tom porukom je i ovih 100 tisuća kuna iz našeg proračuna i 30 tisuća kuna donacija samih sugrađana. Nakon ovoga, mi ćemo iskoristiti i naše glasilo i naše portale te ponovno pozvati naše sugrađane, jednako tako i poduzetnike s područja grada da se uključe – od usluga projektiranja, nadzora, donacija materijala – tako da vjerujem da će to biti i puno više“, kazao je gradonačelnik Ivanca, Milorad Batinić.

S trenutnim stanjem vrtićkih objekata i načinom funkcioniranja vrtića u Petrinji nakon potresa, kao i s planiranom modularnom dogradnjom, goste iz Ivanca upoznala je ravnateljica Dječjeg vrtića „Petrinjčica“ Nataša Vidović.

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X