autobusna2909202225

Grad postavio 13 novih autobusnih nadstrešnica, vrijednost investicije 249 tisuća kuna

PETRINJA – Na području Grada Petrinje Grad je 12. rujna započeo radovima na montaži novih autobusnih nadstrešnica na već pripremljene trakaste temelje ili platoe. Do sada je postavljeno sveukupno 13 nadstrešnica ukupne vrijednosti 249 tisuća kuna.

Prilikom obilaska novih nadstrešnica, Klaru Vuković, vozačicu Čazmatransa pitali smo što za nju, ali i za njezine putnike koje redovito prevozi, znače nove nadstrešnice. „Znači jako puno kako nama vozačima, jer vidimo da ljudi više nisu mokri. Također, putnici su isto tako oduševljeni novim nadstrešnicama. Nakon jako puno godina konačno da su dobili nadstrešnice u gradu“, rekla nam je Vuković.

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes je kazala kako su nakon višegodišnjih opravdanih prigovaranja naših sugrađana koji često putuju autobusom, utvrdili potrebu da su nužne nadstrešnice na više lokacija.

„Odlučili smo se za tvrtku QBen, našu hrvatsku tvrtku iz Zlatara. Vrijednost investicije je 249 tisuća kuna za 13 nadstrešnica na autobusnim stajalištima i to dva modela. Jedan je autobusna nadstrešnica s popratnim sadržajem: klupa, oglasna ploča i kanta za otpad, a na onim mjestima gdje su nogostupi teže prohodni stavljene su konzolne autobusne nadstrešnice. One su na manjem broju stajališta, kako bi bila bolja prohodnost stanovnika. Vjerujem da će ovo biti u interesu naših najmlađih sugrađana kako bi bili zaštićeni od nepovoljnih vremenskih uvjeta dok čekaju autobus. Veselimo se novim nadstrešnicama“, kazala je Komes.

Na pitanje jesu li nadstrešnice mogle biti malo veće, te hoće li Grad postavljati još nadstrešnica, gradonačelnica Komes je kazala: „Ako se ne varam to su nekakvi standardi koji poštuju svi proizvođači ovakvih nadstrešnica. Vjerujem da će ove nadstrešnice ipak pomoći za one najčešće neprilike, odnosno padaline, a to je kiša, da se mogu skloniti na sigurno, da ostanu suhi do ulaska u autobus. Ovo smo za početak napravili ovih 13 nadstrešnica. Ukoliko se pokaže potreba da će trebati još na nekim lokacijama, spremni smo postaviti još nadstrešnica“, rekla je Komes.

Većina autobusnih stajališta postavljena je na relaciji Petrinja-Sisak, kao što je nekoliko autobusnih stajališta postavljeno i na relaciji Petrinja-Hrvatska Kostajnica.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X