Izbornik
20200205_170607_AHGP

Koliko su naša djeca sigurna na internetu?

PETRINJA – Koliko su naša djeca sigurna na internetu i društvenim mrežama je naziv predavanja održanih u Prvoj osnovnoj školi Petrinja. O ovoj temi su govorili Armin Hadžić, voditelj Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj te Goran Pejnović, kontakt policajac Policijske postaje Petrinja. Psiholog Hadžić je govorio o utjecajima medija na poticanje takozvanog elektroničkog nasilja s kojim policija ima sve više posla.

Prikazana su također najnovija istraživanja o internetu te dani savjeti kako Internet koristiti tako da bude na korist djeci. Na pitanje jesu li roditelji dovoljno upućeni u opasnosti kojima su izložena djeca na internetu, Hadžić odgovara:

„Nisu. Zato što je cyber svijet, virtualni svijet toliko snažan. On se stalno mijenja. Nikada u povijesti nismo imali tako snažnu stvar kao što je cyber prostor tako da i stručnjaci koji se time bave, moraju iz dana u dan biti ukorak. I mi roditelji više nismo oni koji vode, nego trčimo iza naše djece koja znaju puno više, najnovije aplikacije, tako da mi moramo uložiti dodatan napor i uložiti vremena, baviti se njima i proučavati prostor u kojem se kreću.“

Kontakt policajac Policijske postaje Petrinja Goran Pejnović je rekao koju poruku žele uputiti roditeljima:

„Ovim predavanjem želimo roditeljima prenijeti jednu određenu poruku i uputiti ih da su oni odgovorni za svoju djecu. Djeca mogu raditi svašta i dobrog i lošeg preko društvenih mreža. Ovim putem ćemo ih preventivno upoznati koje su tu sve opasnosti, da postoje ljudi koji nemaju dobre namjere prema našoj djeci, pogotovo mladima. I samim tim da se roditelji znaju ponašati u određenim situacijama te što poduzeti.“

U Prvoj osnovnoj školi su održana dva predavanja, jedno za učenike prvih i drugih razreda, te za učenike trećih i četvrtih razreda, a interes roditelja je bio velik. Ovakva predavanja su održana i u drugim petrinjskim osnovnim školama.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X