Share on facebook
Share on twitter
centarkomarevoizlozba14092022

Korisnici Centra za rehabilitaciju Komarevo pripremili izložbu „Oaza Britto“

SISAK – U organizaciji Centra za rehabilitaciju Komarevo i Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac – Ogranak Caprag organizirana je „ Oaza Britto“ izložba likovnih radova korisnika do kraja mjeseca rujna.

Korisnicima su ponuđene reprodukcije različitih umjetnika, a većina ih je odabrala  reprodukcije likovnih djela brazilskog umjetnika Romero Britta. Romero Britto koristi u stvaranju jak kolorit, jednostavnije motive i različite stilove: elementi kubizma, pop arta, slikanja, grafita. Slike odišu optimizmom, nadom, snovitošću i srećom.

Svaki korisnik je samostalno odabirao reprodukcije te prvo crtao na papiru, a potom prenosio na platno. Dok su stvarali, slikanje i slike su u korisnicima pobudile određene pozitivne emocije koje su nam neophodne u ovo vrijeme.

Korisnici su stvarali likovne radove oslikavanjem na platnu akrilnim bojama i karilnim flomasterima. Motivi su različiti: biljke, životinje, čovjek.

„Naši su korisnici sudjelovali na likovnim natječajima kroz godine:

C´est is d’Best, Međunarodni festival, Međunarodni festival umjetničkih zastavica, (2011.-2022.), Zagreb

Tradicija i suvremenost UHULI (2014.-2020.), Zagreb, Muzej Mimara

Međunarodni likovni natječaj: Iserlohn-Rim-Molise-Zagreb (2016.-2022.) putujuća izložba

Samostalne izložbe u Sisku: Kroz naše ruke (2011.), Vrijednost trenutka (2012.), Kako smo otvorili (2014.) Detalj moga mjesta (izložba i državni natječaj 2015.) Otkrivanje srca, (2017.), Između neba i zemlje (2021.)

Sisački sajam cvijeća (2011. – 2019.), Sisak.

Dani zahvalnosti za plodove zemlje – Dani kruha, (2010.-2019.), Sisak“, priopćili su iz Centra za rehabilitaciju Komarevo.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X