izboriuniverzalna19go

Na birališta u Sisačko-moslavačkoj županiji izašlo 18,96 posto birača, više nego u prvom krugu

SISAK – Jutros u 7 sati u Hrvatskoj su otvorena birališta na kojima više od 3,8 milijuna birača u drugom izbornom odlučuje tko će u idućih pet godina biti predsjednik države, hoće li to biti aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ili će na Pantovčak bivši premijer Zoran Milanović. Birališta su otvorena sve do 19 sati, do kada traje i izborna šutnja.

Na području Sisačko-moslavačke županije građani svoje građansko pravo mogu ostvariti na ukupno 344 biračka mjesta, a pravo glasa ima 141 351  građanin Sisačko-moslavačke županije. Do 11 sati i 30 minuta na birališta je izašlo 18,96 posto registriranih birača, odnosno 25 906 građana. Najveća izlaznost od 25,84 posto zabilježena je u Jasenovcu, dok je najmanja izlaznost od 14,36 posto zabilježena u Dvoru. Kakva je izlaznost na biralištima do 16 sati i 30 minuta Državno izborno povjerenstvo objavit će oko 17 sati. U odnosu na prvi krug predsjedničkih izbora, na birališta u Sisačko-moslavačkoj županiji izašlo je više građana, obzirom je u prvom krugu izlaznost bila 16,26 posto i tada je na birališta izašlo 21 706 građana.

Birači koji odluče ispuniti svoju dužnost, na biračkom mjestu dočekat će glasački listić s imenima dvoje kandidata, a svaki birač zaokružuje samo jedno ime, odnosno redni broj ispred odabranog kandidata, na način da to bude čitko i jasno kako bi listić bio važeći. Državno izborno povjerenstvo je pozvalo birače da iskoriste svoje pravo i izađu na birališta.

Na listićima su imena Zorana Milanovića (SDP) i Kolinde Grabar Kitarović (HDZ). Sedmi su ovo predsjednički izbori koje će promatrati do sada rekordan broj promatrača, više od 24 tisuće.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X