Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
arsnajava28052020gore

Najavljeni 6. Zrin festival i 14. Ars organi Sisciae

PETRINJA – U Maloj vijećnici Grada Petrinje Valentina Badanjak Pintarić, predsjednica Hrvatske udruge Ars organi Sisciae i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, najavili su nadolazeći šesti po redu Zrin festival kao i 14. po redu Ars organi Sisciae koji će biti održani od 30. svibnja do 14. lipnja na području cijele naše županije, pa tako i na području Petrinje.

Badanjak Pintarić je istaknula kako se uvijek vrlo rado vrati u Petrinju. „Petrinja, vidite i sami po programu ova dva festivala koji ove godine idu paralelno, Ars organi se već trebao održati, plan je uključivao još više koncerata u samoj Petrinji, no međutim u okolnostima u kojima smo se našli izazovno je bilo uopće pokrenuti cijelu priču i sastaviti tim da ipak u nekakvom malo drugačijem, sažetijem obliku idemo sa festivalima, i to na ovaj način da idu paralelno. Imamo otvorenje za otvorenjem i ipak smo uspjeli nekako Petrinju naglasiti kao jedno uistinu središte Banovine. To je kraj koji je prepun prekrasnih lokaliteta kulturne baštine koje treba pokazati i o kojima još uvijek premalo znamo“, rekla je Badanjek Pintarić.

Podsjeća kako će svi programi biti emitirani na službenim stranicama festivala. „Jedna lijepa priča, 10 prekrasnih lokacija, 10 fantastičnih koncertnih programa. Sve ide uživo preko stranica Zrin festivala i Ars organi Sisciae i naših Youtube kanala. Svi programi idu u 20 sati uživo“, dodaje Badanjak Pintarić te ističe kako je pokrovitelj oba festivala ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, kao što su oba festivala financijski pomogli Grad Petrinja i Sisačko-moslavačka županija.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović pohvalio je oba festivala. „Mislim da nosite jedan prekrasan program koji je za naš grad više od programa, više od glazbe, više od događaja jer je tradicionalan. Imao sam prilike biti na par koncerata ovdje u sv. Lovri i u Hrvatskom Čuntiću. Ti koncerti su dali krasnu poruku, posebice u ovo vrijeme kada smo bili izolirani, otuđeni od tih lijepih trenutaka. Poslije COVID-a 19, korone koja je harala, dolazi ta jedna prekrasna svjetlost i prekrasni zvukovi koji ne mogu biti na ljepšem mjestu nego što su to naše crkve“, kazao je Dumbović te poručuje kako će Grad uvijek podržavati ovakve projekte i festivale.

Međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae bit će dakle otvoren u Petrinji u nedjelju 31. svibnja koncertom u Župnoj crkvi sv. Lovre s početkom u 20 sati, a nastupit će Trio Fiat Lux.

Počinju 14. Ars Organi Sisciae i 6. Zrin festival

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X