banskigrabovacgrafiti16042020

Neprimjerenim grafitima išaran spomenik u Banskom Grabovcu

BANSKI GRABOVAC – Tijekom proteklog vikenda nepoznati počinitelji su neprimjerenim grafitima išarali spomenik podignut u spomen na žrtve s kraja srpnja 1941.godine, podignut u Banskom Grabovcu. Na spomeniku su išarane spomen ploče i betonska postolja. O cijelom slučaju policija je zaprimila prijavu te tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Cijeli slučaj osudio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. „Osuđujem ih i kao čovjek, građanin i političar, gradonačelnik i saborski zastupnik, a uvjeren sam da dijelim mišljenje velike većine građana Petrinje. Petrinja je grad koji je puno propatio u Domovinskom ratu, proveli smo godine u progonstvu, vratili se u svoj grad, obnovili ga, te i danas činimo sve što je u našoj moći da Petrinja bude grad svih svojih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost“, istaknuo je Dumbović.

Dodaje kako osuđuje svaki pokušaj da se od Petrinje napravi „grad slučaj“. „Ovdje živimo jedni pokraj drugih u miru, međusobnoj toleranciji i uvažavanju, u demokraciji koja znači imati pravo na svoj stav i svoje mišljenje, uvažavajući druge, ali i poštujući zakone države koju smo stvarali u Domovinskom ratu i koja je danas dio moderne Europe. Ovakvi grafiti djelo su pojedinaca, a imaju za cilj isprovocirati nemir i strah među građanima, te poljuljati međusobno povjerenje koje je tijekom godina u gradu obnovljeno“, dodaje Dumbović.

Na kraju je izrazio nadu kako će policija i svi oni kojima je to posao učiniti sve da se nepoznati počinitelji ovog kaznenog djela otkriju i sukladno zakonu procesuiraju.

„Zbog sumnje u počinjenje Kaznenog djela  Oštećenje tuđe stvari, u mjestu Banski Grabovac, na petrinjskom području, policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem koji je u razdoblju od 13. do 15. travnja, u spomen parku, na spomeniku ispisao grafite neprimjerenog sadržaja. Na mjestu događaja obavljen je očevid te su po završetku očevida natpisi uklonjeni“, priopćili su danas iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X