obrtnickisajam19go

Obrtnici i brojni građani pokazali ponovno veliko srce, uspješno odrađen 4.Obrtnički sajam

PETRINJA – Obrtnici su još jednom pokazali svoje veliko srce u humanitarnoj akciji koju su organizirali Ceh frizera i kozmetičara te Ceh ugostitelja, kao i Udruženje obrtnika Petrinja, Glina i Topusko u sklopu 4.Obrtničkog sajma. Svi su se okupili sa jednim ciljem, a to je prikupljanje dobrovoljnih priloga za Filipa i Dominika Kadića.

U Maloj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma svi okupljeni mogli su obaviti frizerske ili kozmetičke usluge i pritom ostaviti dobrovoljan financijski prilog. Vlatka Pavičić Šimić, predsjednica Ceha frizera i kozmetičara je istaknula kako je oduševljena cijelom humanitarnom akcijom.

„Pomoć, odnosno donacija idu za Dominika i Filipa Kadića. To su dječaci od 13 godina iz Mokrica. Njihova priča je tužna, otac im je poginuo, majku nemaju, a žive sa bakom i djedom. Dječaci su inače klijenti naše kolegice Ane Marije Orlovac, ona nam je ispričala jednu potresnu i tužnu priču o njihovoj skromnosti i ljepotu koje ima dječje srce. Mi smo naravno pristali da ove godine prikupljamo priloge za njih“, rekla je Pavičić Šimić koja se zahvalila i svojim klijentima koji su u njezinom Frizerskom salonu „By Vlatka“ ostavljali dobrovoljne priloge.

„U ovoj akciji sudjeluje 11 frizerskih salona i tri kozmetička salona. Odaziv je jako velik, obzirom u našem gradu ima 18 frizerskih salona, dakle jako mali broj njih ne sudjeluje. Nadamo se da će nam se i oni do godine pridružiti. Zahvaljujem se kolegici Gogi koja je protekle tri godine bila predsjednica našeg Ceha i koja je postavila super temelje za ovo. Ja se nadam da ću uspješno moći to dalje voditi i da će ovaj naš sajam postati tradicija i da ćemo svake godine naći i odabrati nekoga kome ćemo moći pomoći“, dodaje Pavičić Šimić.

Obrtnici su tako još jednom pokazali svoje veliko srce. „Mi smo vam frizerke inače vrlo veliki dobročinitelji. Živeći u ovom gradu i naplaćujući svoje usluge već tu činimo dobro djelo, jer nažalost naše cijene su puno niže nego u drugim gradovima, jer živimo gdje živimo. Samim time mi smo dobročinitelji i uvijek činimo dobro djelo, nijem to nikada problem i uvijek ćemo to činiti. Ja sam vrlo zadovoljna. Drago mi je da je takav odaziv. Drago mi je jer sam u proteklih mjesec dana samo o tome pričala, dijelili smo događaj na društvenim mrežama. Hvala i vama, jer ste nas vi jedini od medijskih pokrovitelja popratili i neizmjerno vam hvala. Znamo da uvijek možemo na vas računati jer vi ste dio našeg grada“, rekla je Pavičić Šimić.

Predsjednik Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko Stjepan Panežić zahvalio se predsjednici Ceha frizera i kozmetičara Vlatki Pavičić Šimić na uspješno odrađenom Obrtničkom sajmu. „Ovo je već tradicionalno da obrtnici u ovo doba godine pokazuju to veliko srce, da svojim malim prilogom pomognu onima koji su potrebitiji od nas samih. Ove godine su nam se pridružili i ugostitelji, tu imamo i drugih obrtnika i zanimanja te OPG-ovi koji nam izlažu“, kazao je Panežić.

Podršku 4.Obrtničkom sajmu i ovoj humanitarnoj akciji dala je i zamjenica petrinjskog gradonačelnika dr.Viktorija Kaleb, obzirom je Grad Petrinja bio i pokrovitelj ove manifestacije. „Ovo je predivno da se na ovaj način započeo Advent, humanitarno, jedno veliko srce za početak Božića. Početak Adventa je početak svjetlosti, nade, uvijek može biti bolje. Očekujemo Isusovo rođenje, pripremamo se u duhovnom smislu ali i ovim vanjskim aktivnostima, od kićenja grada. Ovaj divan način humanitarne pomoći nekako se danas uklapa u pjesmu Psalama koja kaže Za tvoju sreću ja ću moliti, završava budimo jedni drugima blagoslov“, rekla je Kaleb.

U sklopu ovog 4.Obrtničkog sajma pokroviteljima su uručene zahvalnice, a cijelu ovu lijepu priču svojim nastupom uveličali su polaznici Zumba kidsa.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X