Izbornik

Održan zajednički sastanak predstavnika vatrogasnih zajednica, policijskih postaja i žurnih službi SMŽ

SISAK – U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Mladost“ iz Siska održan je zajednički sastanak predstavnika vatrogasnih zajednica, policijskih postaja, te žurnih službi Sisačko-moslavačke županije.

Inicijator ovakve vrste sastanaka bio je Mijo Brlečić, predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije, te je kazao kako su ove službe iznimno važne u zaštiti ljudi i imovine, a budući surađuju u svim kriznim situacijama, organizacija zajedničkih sastanaka poput ovog, više je nego dobrodošla i dodao: „Ideja o održavanju ovakvih sastanaka je bila moja još prije 13 godina kada sam pomislio da bi bilo dobro napraviti jedan takav zajednički sastanak, proanalizirati što se događalo u proteklom razdoblju i dogovoriti se kako još bolje i kvalitetnije djelovati na intervencijama, bilo kod požara, poplava, prometnih nesreća itd. Posljednje dvije godine se oni nisu održavali. Želio sam da opet krenemo s njima kako bismo u slučaju nekakvih nezgoda bili spremni, jer jedni bez drugih ne možemo. Svi naši dogovori vode k jednom cilju – biti što brži i efikasniji, da ne dođe do neželjenih posljedica, žrtava, nezgoda ili bilo kakvih šteta“.

Načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut osvrnuo se na stanje sigurnosti na području Županije ocijenivši kako je ono na zavidnoj razini, više je razriješenih kaznenih djela nego prošle godine, te ukupno gledajući nemaju većih problema: „Problem, ako ga tako možemo nazvati, on nam je sada svakodnevica, a to je migrantski pritisak. Ova Županija ima granicu dugu 207,1 kilometara. To je jedna od najduljih granica. Od toga je 150 vodnog dijela, a ostatak je kopneni. Tereni su poprilično nepristupačni. No, mi smo uz pomoć Županije, Hrvatskih cesta, Hrvatskih šuma, Vodoprivrede i svih ostalih institucija, te lokalne samouprave, najveći dio terena doveli u takvo stanje da sada uz pomoć velikog broja kamera pratimo i nadziremo granicu. Naime, zahvaljujući našem ministru, koji izuzetno vodi brigu o svakom djelatniku pa tako i o tehnici kojom raspolažemo, dobili smo dovoljan broj kamera, time i smanjili broj službenika na terenu pa tako preko kamera možemo motriti situaciju kako bi mogli pravovremeno intervenirali na terenu“.

Pešut je također pohvalio sastanke poput ovih i suradnju među žurnim službama, te suradnju koju svi oni imaju sa Sisačko-moslavačkom županijom.

Na sastanku je bio i župan Ivo Žinić sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem, a župan je poručio kako je „sigurnost građana od velike važnosti za sve nas“: „Mi kao predstavnici Županije želimo razgovarati i vidjeti na koji način možemo još poboljšati sigurnost naših građana. Prije svega želim zahvaliti policiji, Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj, načelniku Pešutu, te zapovjedniku i predsjedniku Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Brlečiću na dobroj suradnji gdje svatko u svom segmentu vodimo brigu da u našoj Županiji, ali i u Hrvatskoj, naši građani budu sigurni. Hrvatska je, po meni, jedna od najsigurnijih zemalja u Europskoj uniji. Naša Županija, koja ima izrazito dugu granicu, koju čuvaju naši policajci, također je sigurna. Moram zahvaliti MUP-u što vode brigu da nemamo većih problema. Svake godine načelnik PU sisačko-moslavačke i predsjednik županijske Vatrogasne zajednice na Županijskoj skupštini podnose izvješće i možemo reći da je ta sigurnosna situacija sve bolja“.

Župan je izrazio i uvjerenje kako će nakon ovog sastanka suradnja žurnih službi biti još kvalitetnija, a sigurnost građana još bolja.

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X